Predstavljamo vam recept za posnu salatu sa tunjevinom iz konzerve. Možete je pripremiti kao brz i jednostavan obrok u danima kada je dozvoljeno jesti ribu i koristiti ulje u pripremi hrane.

Bogata je proteinima, ali i omega-3 masnim kiselinama, pa se preporučuje svima koji vole svež, ukusan, ali zasitan ručak ili večeru.

Sastojci:

Konzerva tunjevine u salamuri

Konzerva pasulja

Glavica crvenog luka

Glavica zelene salate

Limun

So, biber

Maslinovo ulje

Priprema:

Tunjevinu dobro ocedite, pasulj isperite pod mlazom vode i ocedite.

Luk naseckajte na tanka rebarca, zelenu salatu po želji usitnite, tako da bude zgodna za zalogaj. U činiji za serviranje pomešajte pasulj, usitnjenu tunjevinu i luk.

Iscedite sok limuna, pomešajte ga sa maslinovim uljem, i prelijte salatu. Promešajte i začinite solju i biberom.

Kako vi pravite salatu sa tunjevinom? Recite nam u komentarima, a pogledajte i drugi ukusni recept sa tunjevinom - posne "pljeskavice".