• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarka: Izgradnja TE Kostolac je prioritet

Izvor Fonet

Ministarka Zorana Mihajlović izjavila je, u razgovoru sa delegacijom kineske kompanije CMEC, da je izgradnja novog bloka u termoelektrani u Kostolcu prioritetan projekat za srpsku energetic.

Srbija očekuje da radovi na tom objektu počnu u dogovorenim rokovima, kazala je ministarka.

Mihajlović je u razgovoru sa delegacijom CMEC rekla da očekuje da u najkraćem roku bude potpisan ugovor o kreditu za drugu fazu paketa projekata u "TE - KO Kostolac", koji će omogućiti izgradnju nove termoelekrane u Srbiji posle više od 25 godina.

U saopštenju se navodi da je Mihajlović naglasila da je izgradnja bloka B3 u TE Kostolac snage 350 megavata prioritetan projekat za Srbiju, jer će povećati energetsku bezbednost zemlje, zbog čega je od velike važnosti da radovi počnu u ugovorenim rokovima.

Ugovor za drugu fazu projekata u Kostolcu vredan 715,6 miliona dolara, potpisan sa kineskim CMEC u novembru 2013. godine, pored izgradnje bloka Kostolac B, snage 350 megavata, predviđa i proširenje Površinskog kopa Drmno sa devet na 12 miliona tona uglja godišnje, dodaje se u saopštenju.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

rudar

Gospodjo Mihajlovic, prvo treba da zavirite u istrazne radove i da vidite da u Kostolcu ima uglja slabijeg kvaliteta za narednih 40 god. Intezitetom o kojem vi pricate nece ga biti ni za 25. Mislim da je izgradnja jos jednog bloka, totalni promasaj.

Gio

opet ova o energetici ?!?! alo bre zeno, cega si ti ministarka ?!?!?

special image