• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sajam knjiga od 26. oktobra

Izvor mondo.rs

Ove godine na Sajmu knjiga predstaviće se više od 450 izlagača, tokom osam dana manifestacije.

Na predstojećem 59. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, koji će trajati osam dana, od 26. oktobra do 2. novembra, na površini od 30.512 metara kvadratnih, predstaviće se više od 450 direktnih izlagača, od toga 33 iz inostranstva.

Zemlja počasni gost je ove godine Kina, a svojom produkcijom predstaviće se i izdavačke kuće iz: Francuske, BiH, Makedonije, Irana, Crne Gore, Japana, Belorusije, Grčke, Hrvatske, Velike Britanije, Holandije, Rusije, Austrije, Španije, Nemačke, Angole, kao i Indije koja će biti počasni gost sledeće manifestacije, pišu "Večernje novosti".

Organizatori su za slogan izabrali "Vreme je za knjigu", jer je upravo knjiga simbol neprihvatanja nametnutih kompromisa i površnog sagledavanja sveta u kojem danas živimo.

Na Sajmu će biti obeležene tri godišnjice značajne za srpsku kulturu i istoriju: dva veka od izlaska prvih dela Vuka Karadžića, "Pismenice" i "Narodne pesmarice", 150 godina od rođenja Branislava Nušića i 100 godina od početka Prvog svetskog rata. Na forumima će se razgovarati na čak 17 tema, među kojima su omaž Dobrici Ćosiću i njegovom "Vremenu smrti", sećanja na Miodraga Pavlovića i Svetlanu Velmar Janković, Razgovor o Jovanu Skerliću povodom 100 godina od smrti, mlada srpska poezija, ekranizovana književnost, književnost između tržišta i vrednosti.

Cene ulaznica ostale su nepromenjene u poslednjih pet godina: pojedinačna je 250, za grupne posete - 150 dinara, dok porodična ulaznica iznosi 600 din. Tradicionalni školski dan biće u četvrtak, 30. oktobra, dok su ponedeljak i utorak, 27. i 28. oktobar, dani za porodičnu posetu kada će biti omogućeno da cela porodica sa jednom kupljenom ulaznicom poseti manifestaciju. Sajam će biti otvoren od 10 do 21 čas.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

little_princess

Jupiiii jupiiii , jedva cekam !!! :)

Tuga

Tekst o Karleusi, dopunjen pornografijom, ima na desetine komentara...

SERIJE