• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najkraća priča na svetu od šest reči

Izvor mondo.rs

Ernest Hemigvej, autor remek dela "Starac i more", bio je genije. Pročitajte kakvu je priču napisao na salveti i dokazao svoju teoriju.

Kažu da su veliki umovi jednostavni. Da razmišljaju na jednostavan način.

Američki pisac Ernest Hemigvej je stvorio neka remek-dela svetske književnosti. Svojevremeno je dao savet mladom kolegi:

"Najvažnije što sam naučio o pisanju je da nikada ne pišeš previše odjednom. Nikada nemoj da iscediš sve iz sebe. Ostavi malo i za sledeći dan. Najbitnija stvar je da znaš kada da staneš. Kada ti još uvek ide dobro i dođeš do interesantnog dela, a znaš šta će se posle desiti, vreme je da se zaustaviš. Onda ga ostavi na miru i ne razmišljaj o tome. Neka tvoja podsvest odradi posao. Sledećeg jutra, nakon dobrog sna i kada se osećaš sveže prepiši ono što si napisao dan ranije i opet se zaustavi na drugom vrhuncu interesovanja. Na taj način dobićeš mnogo interesantnih mesta u romanu i nikada se nećeš zaglaviti".

Ono što je malo poznat kuriozitet o Hemingveju jeste i događaj iz njegove mladosti, odnosno sa početka njegovog književnog stvaralaštva. Tokom razgovora sa prijateljima u kafani, rekao im je da je moguće napisati priču od tek nekoliko reči.

Njegovi prijatelji, naravno, bili su nepoverljivi i vrteli su glavom. Čak su se opkladili i svako od njih je uložio po 10 dolara.

Hemingvej je uzeo salvetu sa stola i na njoj napisao šest reči. Nije ih pročitao naglas, već je prosledio salvetu do prijatelja koji je sedeo do njega. Ovaj je prosleđivao dalje.

Potom su se svi saglasili: "Da, u pravu si, zaista je moguće!".

A znate li šta je pisalo na salveti?

"Na prodaju. Cipelice za bebu. Nenošene". 

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ina

najtuznija prica...

p

Prejako!

SERIJE