• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mečevi reprezentacija koji su se pretvorili u haos

Izvor mondo.rs

Evo jedne Top liste u kojoj se Srbija pojavljuje dva puta. Nažalost...

Fudbalska reprezentacija Srbije (ne racunajuci mlade i mec sa Engleskom u Kruševcu 2012.) po drugi put je u kratkom periodu privukla pažnju svetske javnosti zbog incidenata.

Posle Ðenove i duela sa Italijom, u oktobru 2010, istog meseca cetiri godine kasnije ponovo smo se našli na "stubu srama". Ovaj put zbog prekinute utakmice sa Albanijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016.


Mec u Beogradu, na stadionu Partizana, odigran je do 41. minuta, kada se iznad terena pojavio dron sa zakacenom zastavom "Velike Albanije". Defanzivac "orlova" Stefan Mitrovic uspeo je posle nekoliko minuta da ga prizemlji, ali je onda nastao haos...

Albanski fudbaleri nasrnuli su na Mitrovica, oteli mu zastavu i isprovocirali deo domacih navijaca da utrce na teren i upuste se u fizicki obracun sa njima.

Bio je to povod da se Srbija po drugi put nade na "crnoj" listi koju je sastavio britanski "Dejli Mejl", a koja se odnosi na najpoznatije utakmice nacionalnih timova koje ce ostati upamcene po neredima, a ne po golovima.

SENEGAL - OBALA SLONOVACE (oktobar 2012)

Gol Didijea Drogbe iz penala za 2:0, 15 minuta pre kraja utakmice kvalifikacija za Africki kup nacija, izazvao je opšte ludilo na tribinama stadiona u Dakaru. Navijaci Senegala poceli su da divljaju, a gostujuci fudbaleri su posle nekoliko minuta cekanja, teren napustili uz policijsku zaštitu.

obala slonovače
Izvor: YouTube


ITALIJA - SRBIJA (oktobar 2010)

O utakmici u Ðenovi nema razloga da pišemo mnogo. Verovatno je jedna od najkracih ikada, pošto je trajala svega sedam minuta.

Mec je prekinut kada su srpski navijaci poceli da ubaciju baklje u teren, a naknadno je proglašena pobeda Italije 3:0.

Još na ulicama Ðenove osecala se tenzija, pošto su navijaci iz Srbije napali autobus "orlova" i pretili nekadašnjem golmanu Crvene zvezde, Vladimiru Stojkovicu, zbog transfera u Partizan.

italija srbija
Izvor: YouTube


DANSKA - ŠVEDSKA (jun 2007)

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008, Danska i Švedska odigrale su izuzetno uzbudljiv mec u Kopenhagenu, koji nažalost nije završen.

Danci su uspeli da stignu od 0:3 do 3:3, ali je onda u 89. minutu sudija Herbert Fandel iz Nemacke dosudio penal za goste i pokazao crveni karton Kristijanu Poulsenu zbog udaranja protivnickog igraca Markusa Rozengerga. To je razbesnelo jednog navijaca domacih, koji je utrcao na teren i udario sudiju. Usledio je prekid meca, a Švedanima je za "zelenim stolom" dodeljena pobeda 3:0.

danci
Izvor: YouTube


FRANCUSKA - ALŽIR (oktobar 2001)

Bila je to prijateljska utakmica dve reprezentacije, ali pošto su igrale prvi put od kada je severnovafricka država dobila nezavisnost upravo od Francuske (1962), pratila ju je velika tenzija.

Da bi moglo da dode do problema nagovešteno je tokom intoniranja francuske himne "Marseljeze", kojoj su zviždali svi alžirski navijaci. Pošto su "trikolori" vodili 4:1, gostujuci navijaci u 77. minutu poceli su u velikom broju da ulaze na teren. Redari nisu uspeli da ih zaustave, pa su morale da intervenišu specijalne policijske snage, dok su fudbaleri, srecom, uspeli da pobegnu u svlacionice.

navijaci
Izvor: YouTube


ZIMBABVE - JUŽNA AFRIKA (jul 2000)

Utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2002. imala je fatalan epilog. Život je izgubilo 13 osoba, stradalih u stampedu izazvanom u finišu meca, kada je policija morala da ispali suzavac na tribinu sa domacim navijacima koje je isprovociralo slavlje igraca Južne Afrike posle pogotka za 2:0.

REPUBLIKA IRSKA - ENGLESKA (februar 1995)

Još jedna "prijateljska" utakmica na ovoj listi. U sklopu priprema za Evropsko prvenstvo 1996. godine sastale su se dve komšijske reprezentacije, a kao i u pomenutom mecu Francuske i Alžira, napetost se osecala u vazduhu.

I jedni i drugi navijaci burno su negodovali tokom intoniranja himne rivala, a ubrzo pošto je Dejvid Keli doveo Irce u vodstvo 1:0, engleski navijaci poceli su da lome stolice i divljaju na tribinama. Sudija Dik Jol je prekinuo mec, zatim je usledila intervencija policije tokom koje je povredeno 50 osoba.

navijaci
Izvor: YouTube


EGIPAT - ALŽIR (novembar 1989)

Za razliku od vecine meceva sa ove liste, duel Egipta i Alžira je priveden kraju, ali je odmah potom usledio haos. Ove dve severnoafricke države sastale su se u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Italiji 1990. godine. Egipat je pobedom 1:0 došao do vize za Apenine, a gostujuci igraci i clanovi strucnog štaba nasrnuli su na sudije po završetku utakmice, tako da je arbitrima trebalo osam minuta da stignu do svlacionica.

U opštoj gužvi koja je nastala, alžirski reprezentativac Lahdar Belumi udario je staklenom flašom doktora egipatske reprezentacija i oslepeo ga na jedno oko. Za to vreme, navijaci gostiju divljali su na tribinama i napadali ložu sa celnicima svog Saveza.

BRAZIL - CILE (septembar 1989)

Cileu je u ovom mecu bila neophodna pobeda da bi se plasirao na Mundijal u Italiji 1990. Brazil je, medutim, pocetkom drugog poluvremena poveo 1:0, a onda je usledio jedan od najbizarnijih incidenata u istoriji fudbala.

Golman Cilea, Roberto Rohas, je pao na zemlju tvrdeci da ga je pogodila baklja, pa su igraci gostujuce reprezentacije napustili teren i odbili da igraju pod obrazloženjem da se plaše za svoju bezbednost.

Ispostavilo se da je Rohas sve iscenirao! Baklja jeste bacena pored njega, medutim, nije ga pogodila, vec se posekao na žilet koji je imao u rukavici. Kada se sve otkrilo, Cile je suspendovan sa svetskih prvenstava 1990. i 1994.

golman
Izvor: YouTube


ENGLESKA - ŠKOTSKA (jun 1997)

Pobeda Škotske nad Engleskom u finalu Kupa Velike Britanije (2:1), igranom na Vembliju, toliko je oduševila navijace da su u hiljadama pohrlili na teren kada je sudija odsvirao kraj. Trava cuvenog Vemblija potpuno je urnisana, a cak su i polomljeni golovi.

Mnogi Škoti i dan danas u svojim domovima neguju parce trave koje su pokupili tog dana.

uletanje
Izvor: YouTube


PERU - ARGENTINA (maj 1964)

Jedna od najvecih fudbalskih katastrofa videna je u Limi. Život je izgubilo cak 328 osoba, pošto je nastao haos kada je policija brutalno pretukla jednog od dvojice nezadovoljnih navijaca Perua, koji su ušli na teren posle odluke sudije da poništi pogodak njihove reprezentacije u mecu koji im je bio znacajan za plasman na Olimpijske igre.

Domaci navijaci su poceli da gadaju policiju baklja, a odgovor je stigao u vidu suzavca, cije je ispaljivanje izazvalo tragediju jer su izlazi sa stadiona u tom momentu bili zakljucani.

navijaci
Izvor: YouTube

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vidak

Vazno je ucestvovati :))

Gordana

Samo ludi svet i nista dr

Gordana

Uh

Najnovije

Kolumnisti