AZIJSKA SVINJETINA SA POVRĆEM
Potrebno:
- šolja ulja
- 150 grama svinjskog karea
- pola glavice crnog luka
- pola struka praziluka
- šargarepa
- paprika
- dva, tri štapića bambusa
- kineska crna pečurka
- šoljica soja sos
- šolja pirinča
Priprema:
Prvo, nemojte da vas obeshrabre pojedini sastojci iz ovog recepta: bambus, kineske pečurke, soja sos možete da kupite skoro u svakoj prodavnici zdrave hrane, ali i u supermarketima.
Priprema je veoma jednostavna, i za ovo jelo vam ne treba mnogo vremena.
Uključite šporet i ugrejte ulje, na srednjoj temperaturi. Na tom ulju propržite iseckano meso, sklonite ga u činiju, a zatim u isti tiganj dodajte luk, praziluk, paprike, šargarepu, pečurke, bambus. Ako treba, dodajte još malo ulja.
Kada povrće bude meko, dodajte mu meso i soja sos.
Na drugoj ringli obarite pirinač na uobičajeni način.
Prigušite svetlo, pustitu tihu, romantičnu muziku i... uživajte.
Pogledajte i ove super recepte:
U isto vreme tri različita jela? MOŽE!
Super klopa za super žurke!
Potaž koji verovatno niste nikada jeli
Super jelo od starog hleba
Piletina za ručak i večeru
Grašak od juče...
Kad banane pocrne...
Kako od salate postaje pica
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji
Pretučena Sloboda Mićalović: Poznata glumica se nalazi u Urgentnom centru