Kad kora od banane pocrni napravite hleb! Ne poznajemo osobu koja ne voli ovaj slatkasti specijalitet, koji ide odlično uz mleko, čaj, ali i kao podloga za puter, džem, ali i za slane "mazalice".
Brzo se pravi, a i ne košta mnogo.
U dubljoj posudi izgnječite tri banane srednje veličine, i dodajte:
- kašičicu sode bikarbone
- tri kašike šećera
- 400 grama brašna
- 3 cela jaja
- 75 grama putera
Mikserom sjedinite sve sastojke, ako je smesa retka dodajte još malo brašna, a potom sipajte u pleh i pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusovih, oko 40 minuta.
Pogledajte video i kako sve to izgleda na delu:
Da li znate koje namirnice u Srbiji najčešće završe u đubretu? Hleb, jogurt, voće i povrće, i to u vrednosti od skoro 200 evra mesečno!
Da, dobro ste pročitali.
Zato, naučite kako da iskoristite hranu koju niste pojeli, pridružite se kampanji koju je pokrenula kompanija "Beko Balkans" - "Stop bacanju hrane". Više o tome saznajte na zvaničnom "Beko" sajtu, kao i na Facebook stranici "Beko".
Pročitajte i ove odlične savete kako da ne budete rasipnik, barem kada je hrana u pitanju:
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina