Kad kora od banane pocrni napravite hleb! Ne poznajemo osobu koja ne voli ovaj slatkasti specijalitet, koji ide odlično uz mleko, čaj, ali i kao podloga za puter, džem, ali i za slane "mazalice".
Brzo se pravi, a i ne košta mnogo.
U dubljoj posudi izgnječite tri banane srednje veličine, i dodajte:
- kašičicu sode bikarbone
- tri kašike šećera
- 400 grama brašna
- 3 cela jaja
- 75 grama putera
Mikserom sjedinite sve sastojke, ako je smesa retka dodajte još malo brašna, a potom sipajte u pleh i pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusovih, oko 40 minuta.
Pogledajte video i kako sve to izgleda na delu:
Da li znate koje namirnice u Srbiji najčešće završe u đubretu? Hleb, jogurt, voće i povrće, i to u vrednosti od skoro 200 evra mesečno!
Da, dobro ste pročitali.
Zato, naučite kako da iskoristite hranu koju niste pojeli, pridružite se kampanji koju je pokrenula kompanija "Beko Balkans" - "Stop bacanju hrane". Više o tome saznajte na zvaničnom "Beko" sajtu, kao i na Facebook stranici "Beko".
Pročitajte i ove odlične savete kako da ne budete rasipnik, barem kada je hrana u pitanju:
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.
Petrušev dominirao, Zvezda šokirala Monako: Kodi i Filip za muk u Monte Karlu!
Kevin Panter spreman za Željkove zamke! Intervju: Tek kad odeš shvatiš šta si ostavio
Svetislav Pešić u emisiji izdiktirao spisak Srbije: Pozvao trojicu iz Zvezde, a četvoricu iz Partizana
"Ne gledamo tabelu, ne obraćamo pažnju na to!" Navijači u transu, ali Sferopulosa to ne zanima
Nedović tražio izmenu i samo seo na klupu! Loše vesti za Zvezdu, ovo ne valja