Kad kora od banane pocrni napravite hleb! Ne poznajemo osobu koja ne voli ovaj slatkasti specijalitet, koji ide odlično uz mleko, čaj, ali i kao podloga za puter, džem, ali i za slane "mazalice".

Brzo se pravi, a i ne košta mnogo.

U dubljoj posudi izgnječite tri banane srednje veličine, i dodajte:

- kašičicu sode bikarbone

- tri kašike šećera

- 400 grama brašna

- 3 cela jaja

- 75 grama putera

Mikserom sjedinite sve sastojke, ako je smesa retka dodajte još malo brašna, a potom sipajte u pleh i pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusovih, oko 40 minuta.

Pogledajte video i kako sve to izgleda na delu:

Da li znate koje namirnice u Srbiji najčešće završe u đubretu? Hleb, jogurt, voće i povrće, i to u vrednosti od skoro 200 evra mesečno!

Da, dobro ste pročitali.

Zato, naučite kako da iskoristite hranu koju niste pojeli, pridružite se kampanji koju je pokrenula kompanija "Beko Balkans" - "Stop bacanju hrane". Više o tome saznajte na zvaničnom "Beko" sajtu, kao i na Facebook stranici "Beko".

Pročitajte i ove odlične savete kako da ne budete rasipnik, barem kada je hrana u pitanju:

Kako od salate postaje pica (VIDEO)

Super ideje: Kako da iskoristite ostatke hrane

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.