Na ručak vam dolazi ONA!

Autor:

Njeno Visočanstvo "NJEGOVA MAJKA" ili, jednostavno, svekrva.

Na ručak vam dolazi ONA! Foto: MONDO

Da, njegova majka "najbolje kuva"", da, njegova majka "voli tako da sprema", da, njegovoj majci "nikad nije bilo teško ništa"… Naslušale ste se ovih i sličnih rečenica, zar ne?

Ali, da bismo vam pomogli da vam ove rečenice ne bubnje u glavi, što neminovno vodi do blage panike, jer, je l' te, svekrva će UVEK naći zamerku, pripremili smo vam dva recepta koja možete da pripremate split tehnologijom, a koje bi i "Ledenu kraljicu" trebalo bar malo da otope.

Dakle, reč je o filetima oslića prelivenim medom i kolaču za dezert.

OSLIĆ PRELIVEN MEDOM

Potrebno:

Oslić (fileti preliveni medom)

- decilitar maslinovog ulja

- tri kašičice senfa

- ruzmarin

- tri čena belog luka

- limun (ceo)

- dve do tri kašike meda

- dva, tri krompira

Priprema:

Sve to lepo promešajte u činiji, a onda premažite filete oslića. U vatrostalnu činiju poslažite krompir (2,3 komada), isecite krompir na kriške i prelijte maslinovim uljem (0,5 dl). Stavite so i biber (prstohvat), a potom preko krompira osliće.

Ubacite u rernu, zagrejanu na temperaturi od 200 stepeni Celzijusovih i pecite 30 minuta.

Dok se oslić peče, pripremite i slatkiš.

KOLAČ

Potrebno:

- 350 grama brašna

- 350 grama šećera

- 360 mililitara kiselog mleka

- dve kašičice sode bikarbone

- kašičica praška za pecivo

- tri, četiri kašike kakaa

- 100 grama crne čokolade

- 30 grama šećera

- decilitar mleka

- 100 grama putera

Priprema:

Sve sastojke osim crne čokolade i putera pomešajte u jednu posudu, umutite mikserom i potom stavite u činiju, koju ste prethodno obložili papirom. Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusovih. Nastavljate "rad" na slatkišu - u posudi rastopite puter i čokoladu, a zatim prelijte kolač.

U videu pogledajte detaljno kako se to radi:

Izvor: MONDO

Pogledajte i ove super recepte:

Večera koja će je oboriti s nogu

U isto vreme tri različita jela? MOŽE!

Super klopa za super žurke!

Potaž koji verovatno niste nikada jeli

Super jelo od starog hleba

Piletina za ručak i večeru

Grašak od juče...

Kad banane pocrne...

Kako od salate postaje pica

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Sve vesti