Zdrava, ukusna i idealna za jesenje dane: Supa od pasulja i kelja

Zagrejaće vas i okrepiti!

Evo šta vam je potrebno za pripremu supe od pasulja i kelja. 

Sastojci:

Kašika maslinovog ulja

Manja glavica crnog luka

Jedna šargarepa

Dve stabljike celera

Dve kašike paradajz-pirea

Dva čena belog luka

Oko pola kilograma skuvanog belog pasulja

Litar bujona od povrća

Kašika timijana

100 grama rendanog kelja

Sok od polovine limuna

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na vatri srednje jačine. Dodajte crni luk, šargarepu i celer, propržite desetak minuta da omekšaju. Pojačajte vatru, dodajte paradajz pire, beli luk i krčkajte još minut-dva. Zatim u to dodajte pasulj sa bujonom od povrća i timijan, ostavite da provri, pa smanjite vatru i ostavite da se krčka oko pet minuta.

Sklonite tiganj sa vatre i polovinu supe nalijte u posudu. Jednu polovinu umutite blenderom kako bi bila kašasta, a drugi deo vratite u tiganj i u to dodajte kelj. Posolite i stavite biber po želji, krčkajte oko 15 minuta uz često mešanje, zatim spojite sa kašastom polovinom supe i dodajte sok od limuna. Promešajte, sklonite sa vatre i poslužite. Po želji u tanjiru preko ove supe možete da narendante malo parmezana.

Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!