Pravo je vreme za zdravu supu od povrća, evo kako da je spremite.

Sastojci:

Kašika maslinovog ulja

Glavica crnog luka

Dve šargarepe

Dve stabljike celera

Dva čena belog luka

Jedan veći slatki krompir

Oko 300 grama bundeve

Dve šolje cvetova karfiola

Dve šolje iseckanog kupusa

Pola litra paradajz-sosa

Šest šolja bujona od povrća

Kašičica soli

Pola kašičice bibera

Dve kašike seckanog peršuna

Priprema:

U duboku šerpu sipajte maslinovo ulje i stavite da se zagreje na vatri srednje jačine. U nju dodajte crni luk, šargarepu i celer, pa ostavite da se proprži oko tri do pet minuta. Dodajte i beli luk, pržite još oko minut, a zatim dodajte slatki krompir i bundevu isečene na kockice, kao i karfiol, pa ostavite da se krčka oko pet minuta.

Dodajte kupus, paradajz-sos, bujon od povrća, začine i promešajte. Pustite da proključa, pa nakon toga ostavite da se krčka još oko pola sata.

Sklonite sa vatre, u to dodajte peršun i poslužite je toplu.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!