• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POZNATI SRPSKI BIZNISMEN JEDINI ZAINTERESOVAN ZA KUPOVINU "SLAVIJE"! Jednom već pokušao - Početna cena 24,9 miliona €

Autor Ivana Vlajković

Kompanija "Matijević" jedina zainteresovana za kupovinu hotela Slavija.

 Matijević jedini zainteresovan za kupovinu hotela Slavija Izvor: Kurir/ Zorana Jevtić

Iako je više potencijalnih kupaca bilo zainteresovano za kupovinu preduzeća Slavija hoteli, jedino je kompanija "Matijević", čiji je osnivač poznati biznismen Petar Matijević, dostavila i ponudu za kupovinu firme u čiju imovinu ulaze hoteli Slavija i Slavija garni na istoimenom trgu u samom centru Beograda.

Visina ponude za sada nije objavljena, ali je poznato da je u javnom pozivu za učestvovanje u privatizaciji Slavija hotela propisano da je početna cena za učešće u javnom nadmetanju 24,9 miliona evra. Javno nadmetanje danas nije održano pošto je jedino Matijević, čiji su zastupnici prisustvovali otvaranju dokumentacije, dostavio ponudu.

U nastavku procedure komisija Ministarstva privrede oceniće da li prihvata ili ne ponudu za privatizaciju jednog od najpoznatijih beogradskih hotela, koji je prošle godine obeležio 60. rođendan. Ovo je drugi pokušaj Petra Matijevića da postane vlasnik vredne imovine hotelskog preduzeća koje do sada nijednom od početka procesa privatizacije pre 20 godina nije bilo ponuđeno ni na tenderu niti na javnoj aukciji.

Petar Matijević pokušao je da kupi hotel "Slavija Lux" (danas "Slavija Garni") 2018. godine u postupku koji je pokrenuo javni izvršitelj, ali je prodaja poništena pošto je Privredni sud u Beogradu utvrdio da prethodno mora da se pravosnažno odluči postoji li dug "Slavije" prema firmi Fil Šar.

Danas je bilo planirano da budu otvorene ponude, da bi potom usledila licitacija, koja je bila zatvorena za medije. Svi zainteresovani za učešće u postupku privatizacije Slavija hotela bili su u obavezi da uplate i depozit u iznosu od 2,49 miliona evra.

"Кoverat sa oznakom "Ponuda" otvara se samo ukoliko Кomisija odobri prijavu za učešće. Učesnik čija prijava je odobrena dužan je da prisustvuje otvaranju koverte sa oznakom "Ponuda". U suprotnom, smatraće se da je odustao od svoje ponude i gubi pravo na vraćanje depozita", stoji u propozicijama postupka privatizacije "Slavija hotela".

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

01:11
EKONOMISTA SAVETUJE U ŠTA DANAS PRETVARATI NOVAC: Ne treba igrati samo na JEDNU kartu! Danas je važno ne izgubiti MNOGO
Izvor: Kurir televiija
Izvor: Kurir televiija

(Biznis.rs/MONDO/I.V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kg

Braća se dogovorila da jedan drugome ne dižu cenu. Ja uzimam ovo a vi nešto drugo naravno uz amin stranke. Naravno sve po početnoj ceni i posle nekoliko spuštanja cene zbog samo jednog ponudjača. To su uobičajeni trikovi. Nema tu ni L od licitacije.

Komunista

Ovde mora doci nova revolucija i nacionalizacija da se ravnomerno raspodele sredstva za rad i imovina. Jer ovo se ne stice radom, samo kriminalom

Ras Prodaja

Razumete, Ras kao stara Srbija i prodaja,sve je na prodaju. Jos malo pa nestalo. Bolja cena

special image