• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UČENICI I NASTAVNICI NA ISTOM ZADATKU! Šta se to dešava u beogradskim školama? Evo o čemu je reč

Izvor Promo

Moderno doba zahteva inovativnije pristupe u obrazovanju dece, svet oko nas se menja svakodnevno, a najmlađi na kojima društvo ostaje, se susreću sa izazovima protiv kojih ne mogu sami da se izbore.

 mz3lmbul copy.jpg Izvor: YouTube/printscreen/ABC news (Australia)

Prosvetni radnici danas imaju veoma odgovornu ulogu i zbog toga su svojim učenicima pomogli da razviju osećaj odgovornosti i da preuzimaju konkretne korake u donošenju odluka.

Sekretarijat za zdravstvo je podržao program “Zdravstvena edukacija prosvetnih radnika i saradnika u školama u Beogradu u oblasti promocije zdravih stilova i prevencije rizičnog ponašanja” koji sprovodi Gradski zavod za javno zdravlje Beograd. Radi se o projektu koji ima za cilj da osnaži kapacitet prosvetnih radnika i saradnika za rad sa učenicima na prevenciji zloupotrebe psihoaktivnih supstanci.

Akcija se odvila u tri faze. Prva faza je “Škola zdravih navika” koja je namenjena uzrasnoj populaciji od prvog do četvrtog razreda, druga faza se naziva “Kreativni rad sa učenicima na prevenciji zloupotrebe psihoaktivnih supstanci” i namenjena je učenicima od četvrtog do osmog razreda, a poslednja faza je namenjena đacima srednje škole i zove se “Psihoaktivne substance i mladi - borba emocija i znanja”.

Ceo projekat je interaktivan, nisu klasična suvoparna predavanja već ozbiljan pristup gde su nastavnici imali ulogu voditelja i moderatora. Učenici su imali proaktivan pristup u svim etapama programa.

Ovi programi su zvanično najavljeni i u katalogu Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. Realizovani su u prostorijama Gradskog zavoda za javnog zdravlje Beograd.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image