Beograd na Mondu

Vesić o metrou i opoziciji: Da imaju malo mozga ne bi tako pričali (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić o kritikama opozicije da u budžetu za 2020. godine nije planiran ni dinar.

Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Metro u Beogradu. Večita tema!

Kada će početi izgradnja metroa i da li će ga srpska prestonica ikada dobiti, teško je reći. A metro je i danas bio tema tokom rasprave o Skupštini grada Beograda o budžetu za 2020. godinu. Opozicioni blok Savez za Srbiju, koji, inače, bojkotuje sednice, zamerio je gradskim vlastima zbog toga što u budžetu nije planiran nijedan dinar za metro, odnosno početak njegove izgradnje.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić sa skupštinske govornice je odgovorio kritičarima, istakavši da je metro "nacionalni projekat" i odbrusio je predstavnicima opozicije da bi trebalo bolje da se pripreme.

"Kažu da u buđžetu, citiram 'troškova otvaranja metroa'. To je kad ne znate ništa, pa mislite da se metro otvara kao flaša kisele vode i tako se otvara metro. Kažu ti kritičari 'zamiliste, u budžetu nije predviđen nijedan dinar za metro'. E pa, da imaju malo mozga, da malo čitaju, da se malo bave politikom ozbiljno, znali bi da je metro, odlukom Vlade Srbije, proglašen za nacionalni projekat, a to znači da finansiranje ide iz budžeta Republike Srbije, a naravno da će korisnik metroa biti Grad Beograd", rekao je Vesić.

EVO ŠTA JE SVE REKAO VESIĆ


OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA SAVEZA ZA SRBIJU