Beograd na Mondu

SAD TREBA KUPITI STAN NA OVOJ BEOGRADSKOJ LOKACIJI, ISPLATIĆE SE: Mnogo se gradi i ulaže u opštinu, a kvadrat 1.700€

Autor Ivana Lazić

Beogradska prigradska opština Surčin je sve traženija lokacija za kupovinu stanova, gde se cene kvadrata kreću od 1.650 do 1.700 evra.

Izvor: YouTube/BEOGRAD VLOGZILLA VIBES SRBIJA/Screenshot

Cene stanova na beogradskim opštinama i dalje su vrtoglavo visoke, ali prema rečima agenata za nekretnine, Surčin je lokacija u kojoj će ulaganje u nekretnine u budućnosti biti itekako isplativo.  Trenutno se nekretnine na ovoj lokaciji mogu naći po povoljnim cenama. Zbog izgradnje i urbanističkih planpva koji treba da se dese u toj prigradskoj opštini, u ne tako dalekoj budućnosti, cene bi mogle samo da skaču.

"U Surčinu mogu sada da se nađu povoljniji kvadrati",  kaže Nikola Čobić iz agencije City Expert i dodaje da je to opština sa dobrom infrastrukturom, na kojoj se još dodatno radi, ali i sa dobrom povezanišću sa ostatkom Beograda.

Agent Uroš Jovanović iz agencije “Art nekretnine” navodi da je tražnja za stanovima u Surčinu porasla u proteklom periodu.

Nakon otvaranja deonice auto-puta "Miloš Veliki“, od Novog Beograda do Surčina, ta beogradska opština popularnija je kod kupaca stanova, zbog sve bolje infrastrukture tog dela glavnog grada, kaže Jovanović.

Sa druge strane, u Surčinu je najavljena gradnja nacionalnog stadiona, a izabran je i za lokaciju gde će se održati specijalizovana izložba EXPO 2027. godine.

Deluje da su građani, nakon najava nekoliko većih investicija u toj beogradskoj opštini – posebno obratili pažnju na taj deo grada kao potencijalno mesto za život.

Urbanizaciji Surčina najverovatnije doprinosi i najava izmeštanja Sajma u tu beogradsku opštinu.

Izvor: YouTube/BEOGRAD VLOGZILLA VIBES SRBIJA/Screenshot

Kako navode agenti Čobić i Jovanović, stan u Surčinu može se trenutno naći za oko 1650 do 1.700 evra po kvadratu, što je među jeftinijim cenama u prestonici.

Surčin godinama slovi za jednu od opština sa največim platama u Beogradu i Srbiji, a povoljna činjenica po stanovnike ove prigradske opštine je i veliki broj kompanija koje se upravo tamo otvaraju. Reč je o najmlađoj beogradskoj opštini koja je uspela da privuče kompanije kao što su Nelt, Gebruder Weiss, California sped, Nestle, Pepsi, Piljan comerc, Inberg, Pro Team, Balkan Helicopters…

(Mondo/Nova)