Ubijeni Nemanja Grčić, kako su ranije pisali mediji, bio je pripadnik grupe Alena Kurine, vođe najjačeg kriminalnog klana u Vojvodini. Kada je otišao u vikendicu u Vrdniku da provede vreme sa Danijelom, ubica je ušetao u kolibu i ubio ga pištoljem koji je imao prigušivač.

Danijela Đilasović tvrdi za svog muža da je upao u "mutne poslove" i krivila je mafiju za njegovo ubistvo, ali i da ga je stvarno volela i nije bila sigurna čime se on tačno bavi.

"Kriva sam što me svekar i svekrva ne vole", završne su reči Danijele Đilasović pre nekoliko dana u sudnici, javnosti poznatoj kao "crna udovica iz Vrdnika".

Đilasovićeva je optužena da je ljubavnika Zorana Dimića podstrekivala na ubistvo svog supruga Nemanje Grčića, a u julu ove godine gostovala je u poznatoj televizijskoj emisiji "Iza brave", gde je iznela svoje iskustvo iz pritvora. Danijela je u emisiji tvrdila da je nepravedno pritvorena i da nije imala pravo da išta kaže, dok je napolju javnost uznemiravao njen svekar. Ona je gostujući u emisiji više pričala o uslovima u pritvorskoj jedinici u Sremskoj Mitrovici nego o zločinu za koji se tereti.

Sa druge strane, dodatak ovoj porodičnoj drami su roditelji pokojnog supruga, koji krive Danijelu i tvrde da pokušava da obmane i laže celu naciju. Navodno, prema optužnici, dok je bila sa suprugom u brvnari, u dogovoru sa ljubavnikom je ostavila otvorena vrata, kako bi Zoran Dimić, navodno od ranije već poznat policiji, mogao da uđe i likvidira njenog muža.

Međutim, Danijela je tvrdila da je u brvnaru upao nepoznati muškarac, koji je ubio njenog muža, verovatno zbog kriminalnih poslova.

Jovan Grčić, svekar Đilasovićeve i otac ubijenog Nemanje, ranije je izjavio za medije da mu je snaja poslala anonimno pismo iz zatvora, u kom mu preti navodima da će njegovog mrtvog sina optužiti za ubistvo Nikole Bojovića.

"Kako ste samo mogli da pomislite da sam umešana i kriva? Ovo što ste mi uradili sa decom nikada vam neću oprostiti. Vaš sin je ubica. Ubio je Nikolu Bojovića, Lukinog brata, a u zatvoru je dečko koji je preuzeo to na sebe. Ja ću na sudu reći sve, a imam i dokaze. Ako ti nešto nije jasno, pogledaj snimak ubistva. Koga vidiš, koga prepoznaješ? Tu istu garderobu smo palili u mom dvorištu u furuni", stoji u pismu, uz napomenu "da osveta Luke Bojovića još traje".

"Posle ćeš se ti osvrtati i saginjati ispod auta, jer krvna osveta Luke Bojovića još traje! Spremna sam na sve, zapamti. Odštetu ćeš platiti Luki", navodno je pisalo u pismu za koje je Jovan grčić tvrdio da ga je pisala njegova optužena snaja.

(Mondo)

Pojedini mediji su posle zločina za Nemanju G. naveli da je bio pripadnik grupe Alena Kurine, vođe najjačeg kriminalnog klana u Vojvodini.