Iz rudnika Soko u Sokobanji izvučeno je oko 65 rudara, a 8 je stradalo, navode medji, međutim zvanične potvrde za to nema. U rudniku je kako smo već javili došlo do eksplozije metana. U aleksinačkoj Hitnoj pomoći potvrđeno je da su poslali četiri ekipe za zbrinjavanje unesrećenih ljudi.

Kako je za "Blic" rekao dr Goran Vidić, direktor bolnice u Aleksincu, kod njih je zbrinuto 17 povređenih rudara. "17 povređenih je zbrinuto u bolnici u Aleksincu, dvoje, troje je teško povređeno, ali nisu životno ugroženi", kaže on.

"Oko 5 sati se dogodila nesreća u rudniku, ali ništa za sada ne možemo da kažemo. U toku je akcija spašavanja. Biće obraćanje kasnije", potvrdio je direktor rudnika Soko Drago Milinković. Nesreća se dogodila jutros oko pet sati.

Nezvanično došlo je do zarušavanja okna u rudniku i kameni matrijal je pao i zatrpao veliki broj rudara, deo je ostao sa druge strane zarobljen. Akcija spasavanja je u toku, a na teren su odmah upućene ekipe aleksinače Hitne pomoći. Do nesreće je došlo jutros oko 5 časova.

(Mondo)