Advokati Zorana Marjanovića, zatražili su danas izuzeće sudije Rastka Popovića, koji je član veća Apelacionog suda, a koji odlučuje o presudi tekstopiscu i kompozitoru iz Borče, osuđenom na 40 godina zatvora za ubistvo supruge Jelene Marjanović. Nakon njihovog zahteva, petočlano sudsko veće je prekinulo sednicu, dok predsednik Apelacionog suda ne donese odluku.

U obrazloženju svoje odluke, Marjanovićev advokat Stefan Jokić, naveo je da je tokom suđenje, bilo kršenja pretpostavke nevinosti njegovog klijenta, te da je to uticalo na sam tok suđenja. On tvrdi da je sudija Jelena Škulić, koja je donela prvostepenu presudu od 40 godina zatvora, bila "sudski pomoćnik" sudiji Rastku Popoviću, a da je zbog toga prebačena u Apelacioni sud.

"Zbog toga dovodim u pitanje njegovu nepristranost", rekao je advokat Stefan Jokić. Nakon Jokića, za reč se javio advokat Aleksandar Zarić, koji takođe zastupa Zorana Marjanovića, i rekao da je njegov predlog bio da se izuzme čitav Apelacioni sud u Beogradu. Međutim on nije izneo ovaj zvaničan zahtev.

Inače, kako kaže izvor Informera, Zoran Marjanović, koji je prisutan u sudnici, sve vreme je klimao glavom i odobravao odluke svojih advokata. "Sedeo je u prvom redu, u prisustvu jednog od čuvara. Bio je obučen u crni duks i trenerku, a oko njega je u svakom trenutku bila sudska straža. Marjanović je delovao smireno i nije pokazivao nikakve emocije", naglasio je izvor. Njega u zatvoru često posećuju članovi porodice i donose mu pakete sa hranom.

(MONDO/Informer)