U Donjem Milanovcu je u subotu nestao muškarac P.M. (40) iz sela Mosna tokom nevremena, a njegovo telo danas je pronađeno u reci Dunav, saznaje nezvanično "Nova S". Njegovo telo je, prema nezvaničnim informacijama, pronađeno na petnaestak metara od obale.

Hitna pomoć je mogla nažalost samo smrt da konstatuje. On je u subotu navodno krenuo na kupanje kod Porečkog zaliva i porodica je krenula da ga traži, ali su na obali tada pronašli samo odeću i patike.

Nestalog muškarca je poslednji video njegov prijatelj M.Ž. iz Mosne. On kaže da ga je video sat vremena pre nestanka kada mu je pomogao da pomeri svoj čamac.

Video sam se sa njim bukvalno sat vremena pre nego što je nestao. Čak je u jednom trenutku izašao iz Dunava i pomogao mi da pomerim čamac. Tada sam ga pitao da li zna da pliva, a on mi je odgovorio da zna. Nismo prešli ni 50 metara, a on je video nekog poznanika, zamolio me da zaustavim kola, a nakon toga izašao iz automobila i otišao da se pozdravi sa njim. Čuo sam da su svratili do jednog restorana kako bi popili piće. Pretpostavljam da se nakon toga vratio na plažu nakon čega mu se gubi svaki trag”, rekao je ranije M.Ž.

On ističe da nestali muškarac P.M. nije znao dobro da pliva, ali nije hteo da “insistira” na tome. Mislio je da će se otići kući, a ne da će se vratiti na plažu.

Nisam želeo da se mešam oko toga da li zna dobro da pliva ili ne. Da sam znao da će se, nakon što je izašao iz kola, vratiti na plažu, ubedio bih ga da ne radi to i da krene sa mnom ka kući”, dodao je.

Meštani sela Mosna su naveli u subotu da su učestvovali u potrazi sa vatrogasnom jedinicom iz Zaječara. Tražili su ga gliserom po reci.

Od jutros smo ga tražili gliserom po reci. Najviše bih voleo da se negde sakrio jer je imao taj običaj, kada malo pretera sa alkoholom. Međutim, sada ga nigde nema. Očekujemo dolazak ronilačke jedinice”, kazao je jedan meštanin sela Mosna u nedelju.

BONUS VIDEO:

Ronioci Žandarmerije pretražuju jezero  Kurir

(MONDO/Nova S)