Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv terorizma, PU za grad Beograd i PU Zrenjanin, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu-Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, u koordinisanoj akciji preko Evrodžasta sa istražnim organima Češke Republike, uhapsili su tri osobe sa teritorije Republike Srbije zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Uhapšeni su P. D. (23) iz Odžaka, kao i J. M. (27) i T. Č. (42) iz okoline Zrenjanina. Kako se sumnja, oni su u dužem vremenskom periodu, putem elektronske pošte, koristeći servise anonimnosti, učestvovali u slanju poruka preteće sadržine obrazovnim i drugim institucijama na teritoriji Republike Srbije, o navodno postavljenim eksplozivnim napravama, čime su ugrozili bezbednost većeg broja dece i građana u Republici Srbiji.

Pogledajte veliku akciju hapšenja zbog dojava o bombama Mup Srbije

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu. Policijski službenici MUP-a u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom-Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, nastavljaju dalji rad u cilju procesuiranja i drugih lica povezanih sa navedenim pretnjama.

BONUS VIDEO: 

Hapšenje Beograd MUP Srbija

(MONDO/I.V.)