Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se u Jerusalimu danas oko 17.00 po lokalnom vremenu, a državni odbrambeni sistem Gvozdena kupola presreo je rakete iznad grada, saopštile su Izraelske odbrambene snage (IDF). "Posle 70 dana neprekidne raketne paljbe širom zemlje, kako se Šabat približava, u Jerusalimu se oglašavaju sirene", navodi se u saopštenju IDF. Bio je to prvi raketni napad na grad u poslednjih nekoliko nedelja, preneo je BBC.

Ranije danas, savetnik za nacionalnu bezbednost predsedniika SAD Džejk Saliven razgovarao je u Jerusalimu sa izraelskim zvaničnicima o nestabilnoj situaciji duž libansko-izraelske granice, ističući da Vašington neće tolerisati pretnje libanske militantne grupe Hezbolah na severu Izraela, ali i da se one mogu rešiti diplomatskim putem.

Sa Salivenom se danas stastao i predsednik Palestinske samouprave Mahmud Abas u Ramali. Tom prilikom Abas je istakao da je neophodan hitan prekid izraelske agresije nad Palestincima, naročito u Pojasu Gaze, javila je palestinska novinska agencija WAFA.

BONUS VIDEO:

NIKOLA JOVIĆ O RATU IZRAELA I PALESTINE: ŠTO DUŽE TRAJE SITUACIJA U GAZI, HEZBOLAH ĆE SE VIŠE UKLJUČIVATI U RAT Kurir TV

(MONDO/U.M.)