Posle dva i po meseca od ubistva dečaka (13) kome je život oduzeo njegov vršnjak u svojoj kući u Niškoj Banji, sa sudske medicine je stigao nalaz obdukcije tela. Izveštaj pokazuje da je nesrećni dečak imao više od deset ubodnih rana po telu, ali i vratu, potvrdio je za Kurir Saša Knežević, advokat porodice stradalog dečaka.

"Izveštaj sa sudske medicine je jeziv i javnost će uskoro biti obaveštena o tome. Stiče se utisak da se na ovom slučaju ništa ne događa, a i ja stvarno ne znam šta se čeka posle toliko vremena da se preduzme nešto, saopštio je Knežević. On komentariše da ovaj sličaj s početka oktobra u Niškoj Banji ima dosta sličnosti sa tragičnim događajima u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu. Dečak ubica se još nalazi u bolnici u Beogradu. U Osnovnom javnom tužilaštvu još nije pokrenut proces ili neka mera povodom ovog slučaja koji je zaprepastio ne samo Niš nego i celu Srbiju.

"Veštačenje maloletnog pacijenta još traje u Beogradu i na osnovu izveštaja te komisije, tužilaštvo će da odredi dalje korake, rečeno je Kuriru u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu. Roditelji nevino stradalog dečaka su očajni i obeshrabreni. Na pravdi boga su izgubili sina jedinca.

"Ubistvo mog sina je moglo da se dogodi i u školi. Što se tog deteta tiče, njegova "žuta minuta" je mogla da se dogodi bilo gde, a stalno je sa sobom imao nož. Oni su i krenuli u školu. Naš sin je otišao po njega da ga zove da ide na turnir. I šta se posle toga dogodilo, to je nezapamćeno. Sin nam je pričao da je nosio noževe u školu. Neverovatno mi je da niko od psihologa, pedagoga nije primetio da se angažuje oko stručne pomoći tom dečaku. Jedini koji je hteo da mu pomogne je moj sin. Zato ga je i "vukao" sa sobom na košarku, hteo je da ga socijalizuje i onda se dogodilo šta se dogodilo", ispričao je nedavno ovaj otac za naš list.

Tragični događaj se dogodio 5. oktobra prošle godine. Njih dvojica su išli u istu školu, bili dobri drugari, mada se porodica ubijenog dečaka nije slagala s tim jer je dečak ubica bio izuzetno asocijalan. Motiv ovog monstruoznog ubistva još nije poznat.

BONUS VIDEO:

Hronika ubistvo Smederevo Kurir/Nenad Kostić

 (Kurir/MONDO/J.D.)