Deda ubijenog MMA borcaStefana Savića (23), kroz suze je rekao da je čuo da je njegov unuk pre dve godine imao sukob s tim momcima jer je branio svog druga od njih.

"Tada su oni napali Stefanovog druga, tukli ga, urinirali po njemu i bacili ga u Dunav. Braneći druga, Stefan je udario jednog i slomio mu vilicu i ovo sada je možda osveta za to. Čuo sam da je neko javio njima da je Stefan u tom klubu, oni su došli, provocirali, navukli ga da izađe napolje i desilo se to što se desilo", priča deda ubijenog sportiste.

Kako je deda dalje ispričao, Stefan je bio mlad, talentovan i vaspitan mladić, nikada se nikome nije zamerao, svoje borilačke sposobnosti pokazivao je i dokazivao uvek u ringu.

"Mi smo svi sportisti, ja sam se bavio fudbalom, moj sin fudbalom i boksom, a Stefan borilačkim veštinama, nisam bio za to pre, ali i to je sport. Ne postoji slučaj da je Stefan ikada ikoga pipnuo mimo ringa. Trener i svi u klubu su ga jako voleli", kaže sagovornik:

"On je uvek bio kulturan, završio je zanat za dijagnostiku skupih vozila, ovih dana smo sin i ja razgovarali da ga pošaljemo u Italiju, da usput uči i jezik, i evo šta se desilo. Non-stop čujem pitanje kako roditelji mogu da sačuvaju decu, a izgleda da ne mogu nikako. Mladi ljudi izađu na ulice i kad im u susret dođe grupa naoružanih, koga ti možeš sačuvati? Nikoga.

Nadzorne kamere, podsetimo, snimile su ubistvo. Vidi se kako MMA borac leži na asfaltu dok ga osumnjičeni fudbaleri Vasilije Gačević (23) i Marko Daničić (23) šutiraju i udaraju. Nisu se zaustavili ni kada im je slučajni prolaznik S. M. (32) prišao, u nameri da ih urazumi i pomogne povređenom, već su i njega izboli i umalo ga ubili. Nakon toga su otišli i policija traga za njima.

"Nadam se da će brzo naći napadače, to su jednom rečju prave kukavice, napravili su pakao od života i sebi i svojoj porodici, svi će ispaštati zbog njih, a da ne pričam tek o Stefanovim bliskim ljudima. Čuli smo da je bilo 19 uboda. Nije ni mogao da se spasi. Može čovek da se odbrani ako su samo pesnice, ali ako je tu oružje, to su strašne posledice. Na kameri se videlo da su nastavili da šetaju posle toga, kao da se ništa nije desilo, ne može razuman čovek tako da reaguje, mora da su bili na nekim narkoticima", kaže izvor za Kurir.

Bonus video:

DOŠLO JE DO OBRAČUNA UNUTAR KLANA ZBOG DROGE? Spasić analizira ubistvo Edmonda Mustafe: Istraga će proveriti i UMEŠANU BLOGERKU Kurir televizija

(Kurir, Mondo, I.L.)