Rusija je uhapsila zamenika načelnika Glavnog štaba vojske, general-pukovnika Vadima Šamarina, zbog sumnje da je primao mito velikih razmera, rekli su u četvrtak ruski mediji.

To je najnovije u nizu hapšenja najviših vojnih zvaničnika. List Kommersant naveo je da je Šamarin pritvoren u vezi s navodnom prevarom i da je obavljen pretres njegova doma, javlja agencija Reuters.

To je već četvrto hapšenje visokopozicionirane osobe u sistemu obrane od aprila, kada je zamenik ministra obrane Timur Ivanov završio u istražnom zatvoru zbog sumnje zbog primanje mita.

Od tada su uhapšeni i general-pukovnik Jurij Kuznjecov, šef osoblja u ministarstvu obrane, general bojnik Ivan Popov, bivši zapovednik ruske 58. armije.

Do niza hapšenja došlo je usred velikih promena u ruskom obrambenom establišmentu, nakon što je predsednik Vladimir Putin ovog meseca smenio dugogodišnjeg Sergeja Šojgua s mesta ministra, zamenivši ga bivšim zamenikom premijera Andrejem Belousovim.

BONUS VIDEO: RUSIJA KORISTI STRATEGIJU ZAPADA - SMENA ŠOJGUA PRAVI POTEZ?! Miletić tvrdi: Traže OGROMNI NOVAC zaglavljen od pre skoro 20 godina

RUSIJA KORISTI STRATEGIJU ZAPADA - SMENA ŠOJGUA PRAVI POTEZ?! Miletić tvrdi: Traže OGROMNI NOVAC zaglavljen od pre skoro 20 godina Kurir televizija

 (Mondo/M. Š.)