Samo nekoliko sekundi nakon što se na vratima sudnice u zgradi Višeg suda u Smederevu pojavio okrivljeni Uroš Blažić (22) iz Dubone kod Mladenovca koji je 4. maja prošle godine ubio devet žrtava, a njih 12 teško ranio, nastao je totalni haos. Kada su ga videli članovi ožalošćenih porodica, skoro svi su burno reagovali!

"Kada se u sudnici na vrata pojavio Uroš Blažić u pratnji stražara roditelji su momentalno skočili sa stolica. Tada su navodno, u trenutku počele da padaju stolice. Nastala je galama, cika i neverovatna gužva, a pojedine majke počele su da padaju kao pokošene kada su videle ubicu svoje dece. Scena je bila jeziva", kaže izvor i dodaje:

"Sve se brzo odigralo. Kao da je trajalo svega nekoliko sekundi. Stražari su brzo reagovali i svojim telima zaštitili okrivljenog, a onda su trčećim korakom odveli iz sudnice Uroša Blažića i njegovog oca. Njih dvojica su trčali sa pancirima i okovima na rukama i nogama. Nakon toga oni su bezbedno sklonjeni u prostoriju koja se nalazi u drugom delu zgrade suda."

Dovođenje Uroša Blažića na suđenje Kurir TV

Kako dalje navodi, u sudnici je za to vreme Zorica Panić, ožalošćena majka Kristine i Milana Panića, navodno, iskoristila gužvu i uzela šaržer od stražara koji je bio u prostoriji.

"Zapomaganje, hvatanje za glavu, suze samo su neke od reakcija oštećenih koja se mogla čuti iza zatvorenih vrata", dodao je izvor.

Nakon toga, nekolicina roditelja pokušala je da napusti sudnicu.

"Pojedini roditelji pokušali su da napuste sudnicu. Uznemireno su dobacivali za Blažićima. Psovali su ga i ljutili se što stražari svojim telima nedozvoljavaju da napuste sudnicu", kaže dobro obavešten izvor.

Kurir/Nenad Kostić Uroš Blažić sudjenje

Lekari Hitne pomoći potom su uleteli u prostoriju i pružili pomoć pojedinim roditeljima.

"Neki od roditelja bili su crveni, video se bes na njihovom licu. Majka Dalibora Todorovića bila je bleda i jedva je stajala na nogama. S druge strane očevi su bili besni i nisu mogli da obuzdaju svoju tugu i bol kada su videli Uroša Blažića. Pogodilo ih je i to licemerje Blažića koji se na vratima pojavio spuštene glave", rekao je izvor.

Suđenje Urošu Blažiću, podsetimo, odloženo je u Višem sudu u Smederevu nakon incidenta koji se dogodio i pre nego što je suđenje zapravo i počelo. Novi termin ročišta biće naknadno određen, a odlučeno je da se suđenje prebaci u Specijalni sud u Beogradu.

BONUS VIDEO:

Porodice pristigle ispred smederevskog suda Kurir

(Kurir/MONDO/N.D.)