Advokat Nebojša Perović, koji zastupa Nemanju Ilića, jednog od 12 ljudi koji su preživeli masakr Uroša Blažića 4. maja 2023. godine, bio je danas u sudnici Višeg suda u Smederevu kada je došlo do incidenta i napada na Uroša Blažića.

Perović je naveo da se incident dogodio čim su stražari u sudnicu uveli Uroša Blažića sa lisicama na rukama i nogama i pancirom. Kako je dodao, sve je trajalo jako kratko, nekih petnaestak sekundi.

Roditelji napali ubicu svoje dece

"Ono što se desilo u sudnici jeste to da su ljudi, oštećene porodice, prilikom ulaska Blažića počeli da guraju stolice, a toliku masu ne možete da zadržite i pored tolikog obezbeđenja. Sve je to trajalo oko deset do 15 sekundi koliko je trebalo stražarima da shvate šta se dešava i da izvedu Blažića napolje. Njegov otac nije ni stigao da uđe u sudnicu", opisao je Perović posle ročišta koje je na kraju održano uz prisustvo sudije, advokata i tužioca, a odlučeno je da se ovo suđenje ubuduće održava u zgradi Specijalnog suda u Beogradu.

Perović je dalje naveo i "da je roditeljima žrtava i preživelima suočenje sa ubicom jako teško".

Majka ubijene Kristine i Milana: "Ja ću da mu presudim"

"Suočenje sa ubicom je preteško i čim je on zakoračio u sudnicu roditelji su reagovali", dodao je i naglasio da je u sudnici, kao i ispred nje bilo mnogo pripadnika obezbeđenja, sudske straže, čuvara i policije.

Inače, kako je po izlasku iz sudnice rekla Zorica Panić, majka ubijenih Kristine i Milana Panića, nju je izrevoltiralo to što je Blažić u sudnicu ušao spuštene glave i sa pancirom na grudima.

"Ja sam uzela policajcu šaržer! Kada je ušao u sudnicu svi su skočili kao i moj muž i ja. Streljao mi je decu, pa neće da mu se sudi, ja ću da mu presudim", vikala je ispred suda Zorica, majka Kristine i Milana Panića.

I majka ubijenog Dalibora Todorovića navela je da ju je pogodilo to što je okrivljeni bio okružen stražarima i sa pancirom.

"Godinu dana ja venem, a oni bi njemu da sude! Čuvaju ga od nas...", rekla je Danijela, Daliborova majka koja se potom srušila ispred suda, a ekipa Hitne pomoći joj pruža neophodnu pomoć.

BONUS VIDEO: 

Dovođenje Uroša Blažića na suđenje Kurir TV

(Kurir/MONDO/I.V.)