Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu objavilo je da je njihov dežurni tužilac obavešten o događaju od 13. juna oko 19.00 časova ispred OŠ "Sveti Sava", da je učiteljica prijavila da je verbalno i fizički napadnuta od strane dvoje roditelja učenice te škole.

"Policijski službenici PS Vračar obavili su razgovor sa oštećenom učiteljicom, kao i sa D.L. i S.L., pribavljeni su lekarski izveštaji o zadobijenim povredama, pa je dežurni tužilac naložio da se, a nakon što policija prikupi ostale potrebne dokaze, snimke kamera video nadzora i izjava svedoka događaja protiv roditelja D.L. i S.L. podnese krivična prijava redovnim putem zbog krivičnog dela Nasilničko ponašanje iz čl. 344 Krivičnog zakonika", navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, Tužilaštvo će u toku dokaznog postupka preduzeti sve neophodne dokazne radnji neophodne za utvrđivanje tačnog i potpunog činjeničnog stanja, nakon čega će doneti odluku o daljem postupanju.

Učiteljica Osnovne škole "Sveti Sava" na Vračaru S.Đ. napadnuta je sinoć oko 19 sati nakon što se sa đacima i drugim nastavnicima vratila sa ekskurzije. Kako se nezvanično saznaje, nju su napali roditelji devojčice koja ide u susedni razred, nakon što je njihovoj teško bolesnoj ćerki, navodno na grub način rekla da se pomeri kako bi fotografisala druge đake.

BONUS VIDEO:

PUKOVNIK MUP-a ZA KURIR OTKRIVA KAKO STRANI ATENTATORI PLANIRAJU NAPAD: Držvani funkcioneri u intervjuima ne bi smeli da rade OVO! Kurir teleivizija

(Blic/MONDO/N.D.)