Treći osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor ženi (32) koja je osumnjičena da je u Osnovnoj školi Jovan Dučić vređala i pretukla nastavnicu biologije koja predaje njenom sinu. Pritvor može da traje do 30 dana.

Osumnjičenoj je određen pritvor “zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke. Naime, potrebno je ispitati oštećenu i svedoka. Pritvor se računa počev od 14. juna, kada je zadržana i može trajati do 30 dana po osnovu predmetnog rešenja. Krivičnom prijavom stavlja joj se na teret da je 13. juna u školi, nezadovoljna ocenom koja je zaključena njenom sinu, uputila nastavnici pretnje po život i telo, vređala je, počupala za kosu i zadala joj više udaraca u predelu tela, saopštilo je Tužilaštvo.

Da podsetimo, ona je u četvrtak u učionici Osnovne škole Jovan Dučić na Novom Beogradu, nezadovoljna zaključnom ocenom svog deteta, verbalno i fizički napala nastavnicu biologije. Žrtvi napada konstatovane su lake telesne povrede.

Majka je došla na otvorena vrata i pitala nastavnicu biologije zašto je njenom sinu zaključena dvojka, a ima prosek za trojku. Pritom, nije znala da se sabira i ocena iz prvog polugodišta. Govorila joj je užasne stvari 'Ne znaš ti kučko ko sam ja, je*aću ti mater. Nećeš nigde više raditi, nećeš raditi u ovoj školi, zapamtićeš me, ne znaš ti ko sam ja'. Pobiću ti porodicu”, ispričala je učiteljica iz ove škole.

Majka učenika je potom pretila da će ići kod direktorke što je podržala nastavnica biologije. Međutim, iznenada se vratila.

Pošto je bio odmor u toku, poziv u pomoć napadnute nastavnice nije niko čuo. Besna majka govorila je “Niko te ne čuje, ubiću te”.

Majka koja je napala nastavnicu je pred policijom priznala da je završila kurs borilačkih veština”, dodala je nastavnica iz ove škole.

BONUS VIDEO:

Nošenje trenerki u školama  MONDO

(RTS/MONDO/A.B.)