• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ubistvo investitora: Optužnica nejasna, mora na doradu

Izvor Tanjug

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje nižeg suda o potvrđivanju optužnice protiv Stojanke Stojanović (71) sa Zvezdare, koja se tereti za ubistvo investitora Zorana Trifunovića (59) u septembru 2018. godine.

 Ubistvo investitora Trifunovića - Apelacioni sud vratio optužnicu Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac
Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Uz optužincu ukinuto je i rešenje kojim je optuženoj produžen pritvor u kojem je već devet meseci.

Apelacioni sud je ovim odlukama, naložio Višem sudu da ponovo odluči o optužnici, te da na osnovu analize dva (kontradiktorna) mišljenja veštaka jasno opredeli da li je Stojanovićeva procesno sposobna da joj se sudi (da li je uračunljiva ili nije), kao i da ponovo odluči i obraloži odluku o produženju pritvora.

Portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić rekla je Tanjugu da su usvojene žalbe branilaca kojima se ukazuje da su u prvostepenom rešenju citirana i analizirana dva nalaza i mišljenja vezana za istu činjenicu, a to je procensa sposobnost okrivljene.

Ubistvo investitora na Zvezdari: Ukinuta optužnica

"Prvostepeni sud je u vezi sa ovom činjenicom, koja je odlučna za dalje vođenje krivičnog postupka, propustio da u obrazloženju rešenja pre svega navede razloge na koji način ceni te nalaze i mišljenja, kao i kom nalazu daje značaj i kakav", ukazala je Piljić.

Apelacioni sud ističe da takva činjenica ne može ostati nerazjašnjena i napominje da su neprihvatljivi razlozi prvostepenog suda "da će se kontradiktorni dokazi ceniti u fazi glavnog pretresa".

U ponovnom postupku podlučivanja, Apelacioni sud je naložio prvostepenom sudu da analizira dva nalaza sudskih veštaka koja su sama po sebi kontraidktorna, navela je Piljić.

Inače, ukoliko bi se utvrdilo da je Stojanka Stojanović procenso nesposobna, postupak protiv nje bi morao da bude prekinut.

Ona se optužnicom tereti zbog krivičnog dela ubistvo za koje je zaprećena kazna zatvora do 15 godina.

Do ubistva je došlo u Bulevaru kralja Aleksandra, na teritoriji opštine Zvezdara 2. septembra 2018, a mediji pišu da su ubistvo zabeležile sigurnosne kamere.

Mediji su tada preneli da je protiv Trifunovića vođeno više postupaka zbog falsifikovanja isprava, gradnje bez građevinske dozvole, prinuda, iznuda, ali da on ipak nije nikada osuđivan.

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ljubitelj fudbala

Podrška za bakotu!!!

Mr Ljutko

Pustaj zenu na slobodu.