Crna hronika

PREDSEDNIK SRBIJE UPUTIO SAUČEŠĆE PORODICAMA POGINULIH PILOTA: Duboko sam potresen, zemlja je izgubila HEROJE

Autor Tamara Sekulović

U ataru sela Brasina, opština Mali Zvornik, jutros oko 9 časova se srušio vojni avion, a prilikom pada letelice poginuo je pilot Zvonko V. kao i kopilot čije ime još uvek nije poznato javnosti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je saučešće povodom pogibije dva pilota Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije.

U telegramu se navodi:

"Duboko sam potresen vešću o smrti naših pilota, koji su živeli za Srbiju i koji su ceo svoj život posvetili služenju otadžbini.

U ovoj tragediji, njihove porodice su izgubile svoje najmilije, naša vojska izuzetne patriote i profesionalce, a cela zemlja - heroje koji su sebe nesebično davali obavljajući časno svoje teške dužnosti.

Primite izraze mog najdubljeg saučešća i poštovanja“", navodi se u telegramu Aleksandra Vučića, saopštila je pres služba predsednika.

Pilot Zvonko V. upravljao je avionom MIG-21 koji se danas srušio u rejonu sela Brasina u Malom Zvorniku. Ministarstvo odbrane je potvrdilo da su oba pilota poginula.

Avion koji se srušio u ataru sela Brasina kod Loznice star je 34 godine, a nakon remonta 2016. i pauze od dve godine, našao se ponovo u vazduhu u maju ove godine.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.