Crna hronika

UBIO TRUDNICU, ŠETAO PO KROVU ZATVORA, A GDE JE SAD? Zijad Turković bio strah i trepet, ali i dvorska luda na suđenjima!

Autor Jana Desovski

Zijad Turković, vođa jedne od najvećih mafijaških narko grupa na Balkanu osuđen je 2015. godine na 40 godina robije.

Izvor: YouTube/Printscreen/Mario Sekulic

Zijad Turković, jedan od vođa narko grupe na Balkanu je svakodnevno bio medijski eksponiran i redovno su prepričavani detalji s njegovog suđenja, nije bilo televizije, portala i novina koji nisu izveštavali sa suđenja, a danas su ga već kao i obično, zaboravili svi osim uže porodice. 

Turković je proglašen krivim za organizovani kriminal, krijumčarenje droga, razbojništvo, pokušaj ubistva, izazivanje opšte opasnosti, neovlašćeni promet oružjem, pripremanje ubistva, iznude i pranje novca.

On izdržava kaznu od 40 godina u zatvoru u Zenici u grupi "najopasnijih" zatvorenika. O njemu više ne pišu mediji i ne zna se kako podnosi život iza rešetaka. Po izricanju presude pojedini mediji su preneli da se Turković sprema da pobegne.

Navodno je viđen kako hoda po krovu zatvora, a kako se tamo popeo nikada nije saopšteno. Ovu informaciju je plasirao Avaz. Žalio se na hranu i uslove tokom suđenja, pa se pretpostavlja da mu ni danas nije mnogo bolje.

Iako je osuđen za jezive zločine, a svedoci isticali da je bio nemilosrdan i brutalan vođa kriminalne grupe, suđenje Zijadu Turkoviću je bilo i ostalo svojevrsni hit u regionu zbog načina na koji se on ophodio prema sudiji, tužiocima i svedocima.

(MONDO)