Pravopis pismenost stanovnika Srbije
Mondo/ Stefan Stojanović 

Neznam ili ne znam, nedam ili ne dam, injekcija ili inekcija, odelenje ili odeljenje, sa mnom ili samnom, strožiji ili stroži, preključe ili prekjuče... Mnogi i dalje muku muče sa nekim od osnovnih reči i izraza u srpskom jeziku, iako je reč o gradivu iz osnovne škole.

A sramota je ne znati sopstveni jezik i biti nepismen.

Znamo da čitamo, al' gramatiku još ne znamo

Reči i fraze koje vas najviše IRITIRAJU (ANKETA)

Da bi otklonili neodumice svojim đacima, u Osnovnoj školi "Jovan Dučić" su se, u saradnji sa kompanijom "Roma", dosetili kako da svojim đacima usade osnovno znanje.

U toj školi su uveli "pametne stepenice", odnosno na stepenicama su ispisane najčešće pravopisne greške i njihovi pravilno napisani oblici (ovako nešto već postoji u pojedinim osnovnim školama u Srbiji, što je, svakako, za pohvalu).

POGLEDAJTE

undefined Jezik i pismenost

Na mestu gde učenici stalno prolaze - stepenicama - postavljani su ispisi sa pravilnim i nepravilnim izrazima za mlađe đake pod sloganom "Ispeci pa reci", kao i za đake starijih razreda pod sloganom "Znanje je moć".

"Veoma koristan poklon, koji će i narednim generacijama služiti da se na lak, interesantan i zabavan način prisete osnovnih pravila pravopisa. Zahvaljujem se 'Roma company' na inicijativi i nadam se da će i ostale škole iskoristiti ovaj primer saradnje da svojim učenicima olakšaju školovanje", izjavio je direktor OŠ "Jovan Dučić" Slobodan Marinković.

Pročitaj ovo, neće ništa da ti HVali!


MONDO TV: SumLJivi pravopis

MONDO TV: Da li lajkujete selfije ili hejtujete tagovanje?

MONDO TV: I nama biH trebala laNpa