Šef Veterinarske inspekcije za Beograd Dušan Ljuština kaže da je preporuka potrošačima da meso, mesne prerađevine, jaja i mleko kupuju u objektima koji su registrovani za tu vrstu prodaje, a da izbegavaju kupovinu iz kombija, automobila i van pijačnog prostora.

"To je roba nepoznatog porekla i apelujemo na građane da to ne kupuju, jer to rade na sopstvenu odgovornost i rizikuju ugrožavanje svog zdravlja", rekao je Ljuština za Tanjug.

Prema njegovim rečima, Veterinarska inspekcija zbog posta i predstojećih praznika vrši pojačane kontrole hrane u prodavnicama i na pijacama, ali i interveniše po prijavama građana.

Dodaje da je i ovog decembra telefon za žalbe "više zvonio" u odnosu na septembar i oktobar, ali ne više, navodi, nego prošlog i svakog prethodnog decembra.

Ljuština kaže da su se potrošači u poslednje vreme najviše žalili na kvalitet ribe, koja je zbog dugog stajanja gubila na svežini, ali su, dodaje, bili nezadovoljni i izgledom i bojom drugih vrsta namirnica.

"Nije bilo trovanja, uglavnom su građani nezadovoljni kvalitetom, to su na vreme prijavili, a mi sankcionisali", rekao je Ljuština.