Od ponedeljka, 23. marta, nastava će se odvijati radnim danima. Osnovci  od 1. do 4. razreda, nastavne časove mogu pratiti od 8.00- 14.45  na televizijskom kanalu RTS2.

 Đaci od 5. do 8. razreda, nastavu mogu pratiti  od 8.00 - 15.30,  na televizijskom kanalu RTS3.

Nakon nastave za osmake, takođe na kanalu RTS3, radnim danima od 15.30 do 20.00 sati biće emitovana nastava za srednjoškolce (opšteobrazovni predmeti), saopštilo je Ministarstvo.

Raspored emitovanja obrazovnih sadržaja dostupan je na sajtu RTS-a, u programskoj šemi RTS3 i na sajtu Ministarstva prosvete  

Ako na neki čas zakasne ili ga propuste, a žele da ga pogledaju na kanalima RTS2 ili RTS 3, učenici to mogu učiniti u naredna 72 sata.  

Na internet portalu RTS- a možete direktno, bez registracije, pristupiti portalu Moja Škola gde iz padajućih menija birate predavanje koje želite da pratite- za sve predmete i razrede osnovnih i srednjih škola.

Takođe, Minisartsvo prosvete otvorilo je još jedan podstajt za direktan pristup nastavi na daljinu:  https://mojaskola.rtsplaneta.rs.

Na internet platformi Radio-televizije Srbije, RTS Planeta takođe su dostupni su svi emitovani časovi za učenike osnovnih i srednjih škola.

Nastavni sadržaji se na RTS Planeti mogu naknadno i više puta pregledati, a operateri neće naplaćivati protok i prenos podataka za te sadržaje, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Upustvo za pristup nastavi na RTS Planeti

Uputstvo za pristup nastavnim sadržajima na RTS Planeti putem mobilnog telefona:  Potrebno je da instalirate besplatnu aplikaciju koja je dostupna u Gugl prodavnici (Google play) odnosno App Store.

Sledeći korak je registracija preko Fejsbuk naloga ili imejl adrese.

Kada dođete na RTS Planetu, odmah ćete ugledati odeljak "Moja škola" – nalazi se na naslovnoj strani na vebu i u kategoriji "Moja škola" u glavnom meniju. 

Časove na internet platformi RTS Planeta možete pratiti kada želite, gde želite, možete da ih pauzirate, nastavite ili ponovo pogledate.

Dodatne informacije o učenju na daljinu roditelji mogu dobiti pozivom na broj telefona  011/735 05 57, navodi se u saopštenju.