U 8 sati osmaci su počeli da rade test iz matematike u učionicama u uslovima i po proceduri kako će to biti i na pravom ispitu.

Direktorka OŠ "Branko Miljković" iz Niša Tijana Ranđelović kaže da se ovogodišnje polaganje razlikuje u odnosu na prethodne godine po procedurama koje su morale da se ispoštuju.

"Razlika u odnosu na prethodne godine je da se obezbede uslovi i da se ispoštuju sve zdrastvene procedure. Juče su učenici upisivali u školi identifikacione brojeve i lepili nalepnice, dobili testove iz srpskog jezika i kombinovani test da rade od kuće, a danas u školi rade probni test iz matematike", objasnila je Ranđelovićeva.

Osmaci probni test iz matematike rade u dve smene kako u učionici ne bi bilo više od devet učenika.

Pripremna nastava je ove godine zbog epidemije koronavirusa prvo počela u okviru "gugl učionice" a sada su pripreme počele i u školi.

"U početku je postojala bojazan ali mislim da smo se svi dobro snašli i nastavnici i učenici, koji su, mogu reći, bili pokretači. Takođe učenici mogu da poprave predloženu ocenu i time poboljšaju prosek","istakla je direktorka OŠ "Branko Miljković.

Ove godine učenici osmog razreda su probne testove polagali i onlajn.

Malu maturu učenici osmog razreda polažu 17.,18. i 19. juna.