Što zbog relativno blagih propisa za ulazak u zemlju, što zbog pristupačnih cena, ali domaće društvene mreže su prepune komentara zadovoljnih i nezadovoljnih srpskih turista koji su rešili da letuju u Albaniji.

Međutim, šta je sa posetiocima koji iz Srbije dođu kolima na albansko primorje? Da li su njihovi četvorotočkaši bezbedni ili, kao što je slučaj sa nekim drugim susedima, moramo sakrivati odakle smo došli?

Na ovo pitanje je slikovito odgovorila Marijana Rajić Delić u jednoj od Fejsbuk grupa posvećenih popularnim turističkim destinacijama, kada je okačila fotku za koju kaže da je nastala na plaži između mesta Ksamil i Sarande.

Natpis na haubi auta
Facebook Printscreen Natpis na haubi auta

Taman kada je sa porodicom planirala da se vrati u smeštaj, došavši do automobila, primetila je da joj je "nepoznati počinilac" ostavio poruku na haubi - "Hvala vam!" i "Dobro došli" ukrašenu srcima. Što se generalnih utisaka tiče, ona je situaciju ocenila ovako:

"More je čisto kao i plaže i ulice, mnogo čistije nego, recimo, u Grčkoj. Plaže ovde u Sarandi najviše podsećaju na Hrvatsko primorje, jedino fale borovi da bi bio isti ugođaj. Dobrih i loših ljudi ima svugde, a mi smo imali sreću da sretnemo samo one dobre. Nama na albanski jezik sve prevodi Albanac sa Kosova, koji je smešten u našem hotelu. Večeri provodimo u njegovom društvu i otvoreno razgovaramo o svemu", dodala je Marijana.

Anketa

Da li biste letovali u Albaniji?

(MONDO)