Sezona odmora je u putnom jeku, a sve veći broj građana odlučuje da krene na more svojim vozilom. Iako pre letovanja bude sve u najboljem redu, ponekad se ipak dogode neplanirani kvarovi koji mogu da upropaste odmor.

Jedna Srpkinja je  letovala na Sarandi a u jednoj grupi za putovanja je ispričala svoje negativno iskustvo vezano za popravku automobila.

"Naime, pokvario nam se auto i ne bih da ulazim u detalje šta se tačno desilo, ali je činjenica da nam je vlasnik smeštaja u kom smo odseli preporučio servis gde bismo mogli da popravimo auto", navodi ona.

Kako kaže, njima je objašnjeno da će zamena i popravka koštati 300 evra, 100 evra skuplje nego kod nas, na šta je i pristala jer je na letovanju svakako očekivala da će biti skuplje. 

"S obzirom na to da majstori ne govore engleski i da se nismo mogli sporazumeti na albanskom, pristali smo na popravku auta u neregistrovanom servisu koji nam je preporučen od strane vlasnika apartmana koji se reklamira na ovoj stranici, verujući da će biti zamenjeni navedeni delovi", kaže žena i dodaje:

"Dolaskom u Srbiju u ovlašćenom servisu nam je objašnjeno da nama uopšte nisu zamenjeni delovi koje smo platili i koje su nam pokazali nakon popravke (navodno stari delovi)".

Kako navodi kontaktirala je vlasnika apartmana da proveri zbog čega su prevareni, a on njega su dobili šokantno objašnjenje.

"On se izvinio i rekao da se majstor jednostavno predomislio (zamenio deo koji je 15 puta jeftiniji) i naplatio cenu po dogovoru. Ne mogu vam dati savet kako se ponašati u toj situaciji, ali nisu svi fer kao što smo mi mislili. Bili smo oduševljeni Sarandom, ljudima, ali smo na žalost shvatili da u svakom žitu ima kukolja", napisala je žena iz Srbije u jednoj grupi na društvenim mrežama.

(MONDO)