Zbog snega koji je izazvao probleme na elektro-energetskoj mreži, što je uzrokovalo da već drugi dan zaredom pojedina sela nemaju struju, na teritoriji opštine Bajina Bašta na sednici Štaba za vanredne situacije doneta je odluka da se na toj teritoriji proglasi vanredna situacija.

Kako prenose lokalni mediji, u prekidu je devet dalekovoda, a 1.300 domaćinstavatrenutno je bez električne energije, dok se na niskonaponskoj mreži beleže pojedinačni kvarovi.

U prekidu je dalekovod Okletac polje i dalekovod za Jasik. Bez napajanja su trenutno i Čamići, Jakalj, Jelovik, Cerje, Bačevci, Sjerač, Pridoli i Jagoštica i to su neka od sela koja trenutno nemaju struju. Navodi se da su i polovina seoskih puteva zavejana, kao i da je njima nemoguće proći.

"Najkritičnije je u Jasiku, na Pašnoj Ravni, zaseok Konder u MZ Zaglavak, Vinčinoj vodi i delu MZ Solotuša gde smetovi dostižu visinu i do 1,70 metara. Problem su lokalni nekategorisani putevi," izjavila je predsednica Opštine Vesna Đurić.

Ona je kazala da su svi magistralni putevi drugog reda prohodni preko Kadinjače, Debelog brda, preko Tare.
Zamolila je građane za strpljenje i dodala da se nada da će sva domaćinstva u toku sutrašnjeg dana imati struju. Vanredna situacija na snazi je u još šest opština - Arilju, Lučanima, Ivanjici, Novoj Varoši, Ljuboviji i Krupnju.

MONDO/Uroš Arsić MONDO/Uroš Arsić

(MONDO)