Trenutni vremensku uslovi ne pogoduju vozačima, pa na neke stvari treba obratiti posebnu pažnju, pogotovo ako ste za volanom novijih modela automobila. Ako vozite novija kola koja poseduju režim automatskog uklučenja svetla, onda treba da pripazite, jer ta automatika često ne prepoznaje maglu. Ukoliko je to slučaj, moraćete na vreme manualno da upalite svetla.

Ovo upozorenje je na svom Tviter profilu objavio predstavnik Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović.

"Vozači sa novijim vozilima PAŽNJA! Kada je prekidač za svetla u AUTO režimu sistem za automatsko uključivanje prednjeg oborenog i zadnjeg pozicionog često ne prepoznaje maglu kao stanje smanjene vidljivosti. Ručno uključite prednja oborena / zadnja poziciona svetla kada je magla!", napisao je Okanović.

Nakon upozorenja nizali su se komentari onih koji su ovaj problem otkrili kod svog novog četvorotočkaša.

Pored toga oglasio se jedan korisnik društvene mreže upozorivši na još jednu stavku na koju vozači novih vozila treba da obrate pažnju.

"Zbog dnevnih svetala pojedinci noću ne koriste oborena! Razlog, instrument tabla im pokazuje da su upalili svetla...a to što ne vide ispred ne bih znao da objasnim!?", stoji u komentaru na društvenoj mreži Tviter.

(MONDO)