• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEVEROVATNO TOPLA NOVOGODIŠNJA NOĆ! NE MORATE DA SE TRONTATE ZA DOČEK! Evo šta nas čeka prvih dana 2023. godine

Autor Sara Gajić

Poslednji dan 2022. godine biće sunčan i bez padavina.

 Vremenska prognoza za subotu 31 decembar 2022 Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U subotu, poslednjeg dana ove godine, promenljiva oblačnost i sunčani intervali uz toplo vreme za ovo doba godine, navode metrolozi u prognozi. Nešto više oblaka tokom dana biće na severu Srbije, a znatno manje na jugu. Vetar slab južni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -1°C do 7°C, a maksimalna od 12°C do 16°C. U Novogodišnjoj noći neobično toplo u većini mesta. Temperatura u ponoć od 4°C do 10°C.

U Beogradu preovlađuju sunčani intervali i znatno toplije od proseka za ovo doba godine. Vetar slab južni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura 7°C, a maksimalna do 16°C. U Novogodišnjoj noći suvo i relativno toplo, u ponoć oko 10°C. Vetar slab južni u Nišu. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura 3°C, a maksimalna do 16°C. U Novogodišnjoj noći suvo i relativno toplo, u ponoć oko 7°C.

Tokom dana oko 15°C u mnogim mestima užičkog regiona, a u ponoć, na dočeku Nove godine od 4°C do 7°C. Vetar slab južni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -1°C do 3°C, a maksimalna od 12°C do 15°C. Na Zlatiboru i Tari duži sunčani periodi i najviše oko 9°C na 1000 mnv.

Promenljiva oblačnost i sunčani intervali, tokom dana oko 15°C u mnogim mestima, a u ponoć, na dočeku Nove godine od 4°C do 8°C na teritoriji Vojvodine. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 3°C do 7°C, a maksimalna od 13°C do 16°C. U Novogodišnjoj noći neobično toplo u većini mesta. Temperatura u ponoć od 4°C do 8°C.

U Novom Sadu i Subotici biće sunčani intervali i promenljiva oblačnost uz toplije vreme od proseka. Vetar slab južni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura 6°C, a maksimalna do 16°C. U Novogodišnjoj noći suvo i relativno toplo, u ponoć oko 8°C.

Vreme narednih dana

U nedelju, prvog dana Nove godine, ujutru ponegde magla, a tokom dana pretežno sunčano i vrlo toplo za početak januara. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -1°C do 8°C, a maksimalna od 12°C do 19°C. U oblastima gde se magla ili sumaglica duže zadrže biće malo hladnije. Na planinama vrlo toplo. Uveče suvo. 

U ponedeljak i utorak slično vreme kao u nedelju, pretežno sunčano i znatno toplije od proseka. Maksimalne temperature od 12°C do 19°C. Ali, u pojedinim oblastima je moguća magla, koja se može duže zadržati, pa bi u tim predelima bilo hladnije. Na planinama bez snega i neobično toplo 2. januara, temperatura na 1750 mnv (na Kopaoniku) čak oko 10°C, što se veoma retko dešava početkom januara. U sredu i četvrtak, 4. i 5. januara malo hladnije uz prolazno naoblačenje sa malom šansom za padavine.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Србија до Токија Русија до милвокија

...,,да се тронтате." Јао управо сте ме подсетили на моју покојну баку која је преминула пре 47 година, покој јој души. Често је користила тај израз, а ја као клинац нисам разумео шта значи. Лепо је неговати старе изразе.

Gagi

Evo sad meni termometar pokazuje da vani ima 14 stepeni. I mi zdravi ima da pocrkamo a ne bolesni. Užas.

Pogle nebo i oblake

Katastrofa

special image