U subotu, poslednjeg dana ove godine, promenljiva oblačnost i sunčani intervali uz toplo vreme za ovo doba godine, navode metrolozi u prognozi. Nešto više oblaka tokom dana biće na severu Srbije, a znatno manje na jugu. Vetar slab južni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -1°C do 7°C, a maksimalna od 12°C do 16°C. U Novogodišnjoj noći neobično toplo u većini mesta. Temperatura u ponoć od 4°C do 10°C.

U Beogradu preovlađuju sunčani intervali i znatno toplije od proseka za ovo doba godine. Vetar slab južni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura 7°C, a maksimalna do 16°C. U Novogodišnjoj noći suvo i relativno toplo, u ponoć oko 10°C. Vetar slab južni u Nišu. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura 3°C, a maksimalna do 16°C. U Novogodišnjoj noći suvo i relativno toplo, u ponoć oko 7°C.

Tokom dana oko 15°C u mnogim mestima užičkog regiona, a u ponoć, na dočeku Nove godine od 4°C do 7°C. Vetar slab južni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -1°C do 3°C, a maksimalna od 12°C do 15°C. Na Zlatiboru i Tari duži sunčani periodi i najviše oko 9°C na 1000 mnv.

Promenljiva oblačnost i sunčani intervali, tokom dana oko 15°C u mnogim mestima, a u ponoć, na dočeku Nove godine od 4°C do 8°C na teritoriji Vojvodine. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 3°C do 7°C, a maksimalna od 13°C do 16°C. U Novogodišnjoj noći neobično toplo u većini mesta. Temperatura u ponoć od 4°C do 8°C.

U Novom Sadu i Subotici biće sunčani intervali i promenljiva oblačnost uz toplije vreme od proseka. Vetar slab južni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura 6°C, a maksimalna do 16°C. U Novogodišnjoj noći suvo i relativno toplo, u ponoć oko 8°C.

Vreme narednih dana

U nedelju, prvog dana Nove godine, ujutru ponegde magla, a tokom dana pretežno sunčano i vrlo toplo za početak januara. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -1°C do 8°C, a maksimalna od 12°C do 19°C. U oblastima gde se magla ili sumaglica duže zadrže biće malo hladnije. Na planinama vrlo toplo. Uveče suvo. 

U ponedeljak i utorak slično vreme kao u nedelju, pretežno sunčano i znatno toplije od proseka. Maksimalne temperature od 12°C do 19°C. Ali, u pojedinim oblastima je moguća magla, koja se može duže zadržati, pa bi u tim predelima bilo hladnije. Na planinama bez snega i neobično toplo 2. januara, temperatura na 1750 mnv (na Kopaoniku) čak oko 10°C, što se veoma retko dešava početkom januara. U sredu i četvrtak, 4. i 5. januara malo hladnije uz prolazno naoblačenje sa malom šansom za padavine.

(MONDO)