• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVO KAD KREĆE UPIS U SREDNJE ŠKOLE! Rangiranje se vrši na osnovu 3 stvari, specijalizovane gimnazije imaju druga pravila

Autor Ivana Vlajković

Raspodela po srednjim školama će se obaviti 3. jula.

 upis u srednju školu 2023 Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Srednja škola se upisuje nakon polaganja male mature koja će se ove godine održati do 21. do 23. juna. Raspodela po školama će se obaviti 3. jula. 

Rangiranje za upis u srednje škole se vrši na osnovu postignutog uspeha u šestom, sedmom i osmom razredu osnovne škole, uspeha na maloj maturi i uspeha na takmičenju. Za specijalizovane gimnazije i odeljenja i umetničke škole je potrebno da učenik položi i prijemni ispit, kako se navodi na sajtu Ministarstva prosvete. 

Mala matura počinje 21. juna i tad će se održati ispit iz srpskog/maternjeg jezika. Sledećeg dana, 22. juna, održaće se mala matura iz matematike. Poslednjeg dana, 23. juna, održaće se treći, odnosno kombinovani test. Konačni rezultati biće objavljeni 28. juna. 

Liste želja za upis u srednju školu će se popunjavati elektronski 29. i 30. juna, a tih datuma takođe se liste želja predaju u osnovnoj školi. Konačna lista želja učenika biće objavljena 2. jula, a 3. će se obaviti raspodela po školama. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image