• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVO SU SVI ČEKALI - KRAJ MUKA ZA OSMAKE: Objavljeni preliminarni rezultati male mature i to DAN PRE ROKA

Autor Katarina Saičić

Preliminarni rezultati završnog ispita preliminarni rezultati završnog ispita objavljeni danas, u 11 časova, na portalu Moja srednja škola što je skoro dan ranije nego što je to predviđeno kalendarom upisa, saopšteno je iz resornog ministarstva.

 3334720_0602ataimages_ls.jpg Izvor: ATA Images

Mogućnost ranije objave rezultata završnog ispita posledica je unapređenja informacionog sistema i procesa za realizaciju završnog ispita na kome su radili Ministarstvo prosvete, Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, kao i Fakultet organizacionih nauka. Rezultati objavljeni dan ranije pružaju dodatno vreme deci da zajedno sa svojim roditeljima sagledaju rezultate testova i pripreme eventualne prigovore.

Unapređenje koje je implementirano od ove godine odnosilo se na uspostavljanje 33 centra za skeniranje testova, što je omogućilo veću efikasnost i objektivnost ovog dela procesa. Takođe, unapređivanjem celokupne efikasnosti procesa, u odnosu na prethodne godine, kada se raspodela po školama odigrala 13. jula, ove godine će to biti čak deset dana ranije, 3. jula.

"Vlada Srbije, Ministarstvo prosvete i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu nastaviće da unapređuju proces završnog ispita, u cilju da se deci pruži maksimalna podrška tokom ovako važnog procesa za njihovu budućnost. Takođe, nastavkom rada na efikasnijem procesu, čitavim porodicama olakšavamo i skraćujemo neretko stresan proces upisa i obezbeđujemo im više vremena za organizovanje sopstvenog vremena tokom dana raspusta, rasterećenih od obaveza u vezi sa upisom u srednju školu", saopštilo je Ministarstvo.

Mala matura je traja tri dana, a osmaci su ove godine pored tradicionalnog polaganja testova iz srpskog jezika i matematike, prvi put polagali test iz predmeta po izboru, gde su morali da se opredele između: istorije, geografije, biologije, fizike i hemije.

(MONDO/Blic)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image