• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVE 4 PLAŽE SU NAJLEPŠE U PEFKOHORIJU, NEMOJTE IH ZAOBIĆI: Uglavnom su peščane, idealne za porodice sa decom

Autor Sara Gajić

Popularno mesto za odmor, Pefkohori je poznato po svojim prelepim plažama i kristalno čistom moru.

 Najlepše plaže Pefkohori 2023 Izvor: YouTube/Printscreen/ iWalk

Pefkohori je popularno letovalište na Halkidikiju, na poluostrvu Kasandra. To je savršeno mesto za odmor sa porodicom. Plaže na Kasandri važe za življe nego na Sitoniji. Najživlja plaža Pefkohorija je gradska peščana plaža sa postepenim ulaskom u kristalno čisto more. Plaža Pefkohori nije široka, ali je dugačka i čitavom njenom dužinom se prostire šetalište. Možete naći smeštaj pored plaže sa druge strane šetališta, a tu su takođe načičkani barovi i taverne za okrepljene.

Na samoj plaži se nalaze popularne taverne Bakalis i Psarakas. Od barova na samoj plaži treba pomenuti Elephant i Yalla. Za decu je zanimljiv luna park Dinos. Ovo su najlepše plaže u Pefkohoriju, tj. u okolini:

Plaža Golden Beach

Golden Beach je plaža koja je dobila naziv po zlatnoj boji peska. Plaža se nalazi na par kilometara od Pefkohorija i lokalnim autobusom se lako dolazi do nje. Plaža je urbanizovana, možete na njoj iznajmiti suncobrane i ležaljke. Duž plaže se nalaze borovi koji u pojedinim delovima prave prirodnu hladovinu. Plaža je idealna za ljude sa malom decom. 

Izvor: MONDO portal

Glarokavos plaža

Između Pefkohorija i Paljurija se nalazi plaža Glarokavos. Plaža je odlična za one koji žele da pobegnu od gužve. Duž plaže se prostire borova šuma koja pravi hladovinu. Ponesite svoju opremu za plažu i provedite ceo dan u mirisnoj hladovini pokraj kristalno čistog mora. Plaža je popularna među kamperima, pa i roniocima. Na plaži se nalazi bar Faros. 

Plaža Ksenija (Xenia)

Nema tog roditelja koji nije čuo za peščanu plažu Ksenija, smeštenu između Pefkohorija i Paljurija. Pesak, plitak ulazak u vodu, mirno, čisto i bezbedno more, kao i prirodna hladovina su glavni aduti ove plaže i čine je veoma primamljivom za mališane. Plaža je urbanizovana i na njoj se nalaze barovi.

Vikendom za vreme sezone je plaža Ksenija prepuna Grka koji iz Soluna dolaze da se osveže i okupaju tako da gledajte doći što ranije ili je izbegnite (ukoliko vam smeta gužva, naravno). Do plaže Ksenija je iz Pefkohorija moguće doći lokalnim autobusom. Cena iznajmljivanja suncobrana i dve ležaljke se kreće između 3 i 5 evra.

Tridente Mare

Po mnogima najlepša plaža i bar u Pefkohoriju, nekadašnji Yalla bar koji je više puta menjao ime i vlasnika, sada se zove Tridente Mare. Smeštena na samom kraju Pefkohorija, plaža je malo preuređena i ostala je bez prepoznatljivih velikih suncobrana od trske, ali mnogi posetioci su najviše ostali razočarani lošijom uslugom i neljubaznim osobljem.

 BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:17
Plaža u Australiji
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image