Danas u Srbiji u prvom delu dana biće toplo, a zatim će početi postepeno naoblačenje sa zapada. Od sutra sledi obrt, nagli pad temperature, za do čak 10 stepeni, dok se ujutru i pre podne na jugu i jugoistoku zemlje očekuju obilne padavine. Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), u tim delovima će za 12 sati pasti od 20 do 40 mm padavina, a ponegde i više, što je puno padavina za kratko vreme. 

RHMZ 1.jpg
RHMZ/PrintScreen 

U odnosu na današnji dan, sutra će biti osetno hladnije uz pad temperature za 6 do 10 stepeni. Već danas, prema najavi RHMZ, uslediće kiša i lokalni plјuskovi, koji će ponegde biti praćeni i jakim i kratkotrajno olujnim vetrom. Ovo se odnosi na poslepodne i veče i to u zapadnoj Srbiji i Vojvodini. A u toku noći i sutra, sve ovo širi se i u ostale krajeve naše zemlјe. Dnevna temperatura sutra će se kretati od 10 do 13 stepeni, dok će uveče biti u osetnom padu. Malo toplije, sa dnevnom temperaturom oko 16 stepeni će biti u Timočkoj Krajini.

Upaljeni meteoalarmi za veći deo zemlje

Za sutra su upaljeni žuti i narandžasti meteoalarm za više delova Srbije. Za zapadnu i istočnu Srbiju, Šumadiju i Pomoravlje je upaljen žuti meteoalarm, koji se odnosi na kišu i koji označava da vreme može biti potencijalno opasno. 

RHMZ 2.jpg
RHMZ/PrintScreen 

 Jugoistočna i jugozapadna Srbija i Kosovo i Metohija su obojeni narandžastom bojom, koje se takođe odnosi na kišu i označava da je vreme opasno. Upozorenje na potencijalno opasan vetar se odnosi na jugozapadnu Srbiju i Kosovo i Metohiju, prognozirao je RHMZ. Prestanak padavina se očekuje posle podne i uveče, a zatim i delimično razvedravanje.

BONUS VIDEO:

KIŠA, KIŠA, JAKA KIŠA! VETAR, VETAR, JAK VETAR: Tipično englesko vreme u Mančesteru! Zvezdo neće ti večeras biti lako Kurir sport/Aleksandar Radonić

 (MONDO)