Mlada Ruskinja objavila je post u kom traži pomoć pri pronalaženju stana na Vračaru, za koji nudi 300 evra. Ovo je izazvalo salve smeha na ovoj društvenoj mreži, imajući u vidu da je tržište nekretenina u Srbiji, a posebno u Beogradu, doživelo pravi zemljotres.

Cene rentiranja stanova su vrtoglavo skočile, i to između 50 i 100 odsto! Bukvalno preko noći prosečne cene stanova za rentiranje sa nekih 300 evra sa režijama skočile su na 600 ili 900.

Ruskinja traži kompletno opremljen stan, ali...

Zato ni ne iznenađuje što je objava Tatjane iz Rusije koja planira da se uskoro preseli u Beograd izazvala šok i nevericu...

"Dobar dan. Mi smo bračni par koji traži dugoročni smeštaj na području Vračara ili blizu centra (30 minuta prevozom). Cena 300 evra plus režije. Potreban je beli karton, odgovara i prvi sprat. Hvala unapred", napisala je Ruskinja Tatjana.

Objava je ubrzo postala viralna, a oštri komentari članova grupe nisu izostali. Većina njih nije mogla da veruje u nerealnost ponuđene cene, budući da cene stanova na Vračaru, bilo za kupovinu ili rentiranje važe za jedne od najskupljih u gradu.

Mnogi su joj rekli da o tako jeftinoj ceni može samo da sanja, i da su cene daleko iznad one koju je ona navela za taj deo grada!

"30 minuta transportom od centra, pa to obuhvata mnoge lokacije od kojih su neke udaljenije, ali bliže vašem budžetu. Ali, iskreno za manje od 350 evra (a to bi još bio mali studio) teško će se pronaći stan", napisao je Jaroslav.

Ruskinja traži opremljen stan 1.jpg
Facebook/printscreen 

 Takav stan se može naći eventualno u Borči - ocenjuje Iraida.

"Ah, potreban je mađioničar da se stan za 300 evra nađe. To je zaista malo verovatno, možda neka babska sobica samo", napisala je jedna Jelena

Leka se osvrnula i dodala da je to što traži nemoguće napisavši da "takva cena ne postoji".

"Možda neki stan od 20 metara kvadratnih u suterenu ima za taj novac", napisala je Olga.

Ruskinja traži opremljen stan 2.jpg
Facebook/printscreen 

"Da, za 300 evra može se naći jednosoban stan u Zarkovu i Čukarici. Na Vračaru iznajmljivanje garaže je skuplje", osvrnuo se Petar u komentaru.

Neki od ljudi osvrnuli su se na to što je Tatjana u oglasu navela da traži stan od 300 evra sa režijama, što bi onda automatski značilo da sam stan košta 150 evra!

"300 evra sa računima! Da li to znači da se za stan plaća samo 150 evra? Takav stan bio bi nikakav i imao bi jedan stari dušek", upitao se jedan Maksim.

Ruskinja traži opremljen stan 3.jpg
Facebook/printscreen 

Odlazim krajem aprila iz jednosobnog stana koji je jako dobar. Lokacija je savršena. Stan je pet frendli i ima dosta mesta za stvari. Svaki centimetar stana je dobro planiran, stilizovan i moderan, topao sa velikom zatvorenom terasom. Ali, cena je 1.000 evra plus komunalije - napisala je Elena, a na pitanje zašto ide iz Beograda objasnila je da odlazi iz Srbije i da su cene stanova jedan od razloga.

Debata je otvorila i pitanje srpskih studenata koji se dolaskom Rusa i Ukrajinaca pate da pronađu stanove za pristojne pare tokom studija u prestonici.

Ruskinja traži opremljen stan 4.jpg
Facebook/printscreen 

"Takav stan nećete naći nikada. Rusi (obično deca zvaničnika) dolaze, troše novac na sve strane, ne rade. A zbog toga svi ostali imaju probleme, uključujući i Srbe, posebno studenti koji dolaze u Beograd da studiraju", prokomentarisao je jedan Stanislav.

(Blic, Mondo, I.L.)