"Ti si naš heroj koji se borio do poslednjeg izdisaja", reči su kojima se porodica oprostila od Vasilija (5) koji je danas preminuo od posledica teške bolesti. Vasilije Dimić iz Kraljeva preminuo je, uprkos humanitarnoj akciji u kojoj je Srbija skupljala novac za lečenje.

Porodica se na Fejsbuku, potresnom objavom oprostila od malog heroja"Bio si i ostaćeš naša duša, naš anđeo čuvar, čuvaćemo te u srcima do zadnjeg našeg izdisaja, jer ti si naš heroj koji se borio do poslednjeg izdisaja... Zauvek u našim srcima, tvoji najvoljeniji".

Vasilije je, podsetimo, do februara prošle godine bio je zdravo dete koje se igralo sa vršnjacima i imalo interesovanja kao i sva deca tog uzrasta, dok njegove vaspitačice nisu primetile da, posle spavanja, više ne može samostalno da se oblači, niti da tokom obroka drži kašiku u rukama.

Roditelji su hitno reagovali i odveli kod lekara, a potom bili upućeni i u Kragujevac, gde je otkriveno da dete ima tumor na mozgu. Dečak je prebačen za Beograd, gde su mu lekari odradili operaciju, ali nisu smeli dalje da idu jer je Vasilije ne bi preživeo.

BONUS VIDEO:

"POKRENUTA PETICIJA ZA SMRTNU KAZNU ZA UBICU MALE VANJE" Dopisnik "Politike" iz Severne Makedonije dao PODROBAN IZVEŠTAJ za Kurir Kur

 (Kurir/MONDO/J.D.)