Ana Knežević, četrdesetogodišnja žena koja je bila udata za muškarca koji je poreklom iz Srbije, nestala je u Madridu, u Španiji, pod misterioznim okolnostima. Kako prenose mediji i Anini prijatelji, ona je poslednji put viđena 2. februara, a bila je u procesu razvoda sa svojim suprugom, koji je iz Srbije, ali živi u Majamiju. Ana se u Sjedinjene Američke Države preselila 2008. godine. Radila je u Americi kao viši menadžer u konsultantskoj firmi u Fort Lauderdaleu.

Ana (Maria Henao) Knežević je poslednji put viđena 2. februara oko 22 časa, kada je svojoj najboljoj prijateljici Sani Rameau, koja živi u Njujorku poslala poruke da namerava da ostane kod kuće zbog hladnog vremena.

Sledećeg dana, njena najbolja drugarica je primila poruke sa Aninog mobilnog telefona (naglasila je da je sa njenog telefona, jer sumnja da ih je Ana poslala), u kojima se tvrdi da je upoznala muškarca i da zajedno idu do njegove kuće, dva sata udaljene od Madrida. Nakon što je Ana prestala da se oglašava, drugarica je alarmirala Aninu porodicu i prijatelje, ali niko nije imao informacije o njenom kretanju. Ovo su poruke koje su drugarici stigle sa Aninog broja:

poruke Ana Knežević
Twitter/@BrianEntin/Screenshot 

"Pokušala sam da odgovorim rekavši da sam zabrinuta za nju, kao 'Ne zvučiš bezbedno". O čemu ona priča? To nema smisla, i moje poruke takođe nisu stizale. Ona nije otišla svojom voljom. Odvedena je protiv svoje volje i od strane koga, ne znam", rekla je Sana.

Kako se navodi, zabrinuta prijateljica saznala je od Aninih komšija da je sumnjivi muškarcu sa kacigom onesposobio sigurnosne kamere u zgradi gde Ana živi, a zatim ušao u njen stan. Sana i komšije sumnjaju da je Ana odvedena protiv svoje volje. Rameau je 4. februara pozvala policiju koja nije pronašla Anu u stanu, ali su zatekli stan zaključan spolja bez znakova borbe ili prisilnog ulaska, dok su Anini pasoš, laptop i ostale lične stvari ostali unutra. Istraga o nestanku sprovodi se uz pregledanje snimaka sa nadzornih kamera, saslušanje svedoka i praćenje Aninog telefona i praćenje bankovnih zapisa. U koordinaciji sa FBI-em i američkom ambasadom, španska policija intenzivira napore u potrazi.

BONUS VIDEO:

Nestala Jovana Marjanović na Zlatiboru! Čula se sa ćerkom dva sata pre nestanka, ništa nije ukazivalo na problem! Kurir televizija

   (MONDO/J.D.)