Danas u toku dana zabeležene su velike gužve na auto-putu Miloš Veliki kao i na magistralnom putu od Čačka ka Užicu. Na osnovu fotografija koje stižu sa Zlatibora, jasno je gde se zaputio veći deo ljudi.

Šetališta, kafići i restorani su krcati na ovoj planini, ljudi se čak mimoilaze i jedva prolaze. U nekim lokalima se čak čeka na slobodan sto.

"Šta god rekli za njega, da je sav betoniram, da nije planina i da nema ništa da se vidi. Mi ga obožavamo i svaki put kad imamo slobodne dane dođemo ovde. Imamo sreće jer je vreme zaista prelepo, radujemo se ovom produženom vikendu", rekla je Danijela Janković za portal "RINA" koja je sa decom iz Beograda došla na Zlatibor.

Na samo par kilometara od centra planine, pruža se fantastično prirodno bogatstvo Zlatiborska sela koja su i dalje zadržala svoj šarm. Mnogi biraju da odsednu upravo tu.

"Zlatibor je zaista mnogo više od samog centra. Trudimo se da svake godine obogatio našu turističku ponudu novim sadržajima. Ali, svakako nezaobilazna je vožnja Gold Gondolom, poseta Stopića pećini i Gostiljskim vodopadima", kažu iz TO Zlatibor.

RINA.RS Zlatibor

BONUS VIDEO:

NA ZLATIBORU SAŠA MATIĆ I TRUBAČI, TRAŽI SE KREVET VIŠE! Kapaciteti popunjeni, doček nove godine bez snežnog pokrivača Kurir teleivizija

(RINA/MONDO/A.B.)