U Beogradu je prijavljena epidemija malih boginja (morbila), saznaje "Blic" u Gradskom zavodu za javno zdravlje. 

Novi slučajevi zaraze malim boginjama od 6. februara, kada pojavio prvi slučaj posle 10 meseci, poslednjih dana se pojavljuju svakodnevno i nisu povezani međusobno, što znači je virus u cirkulaciji. Poslednji dva slučaja zaraze malim boginjama za koji je javnost saznala jesu od jutros. Male boginje su tako potvrđene kod još dve osobe u Beogradu. Reč je o muškarcu (46) i detetu (3). 

Novi slučajevi zaraze iz dana u dan

Iz dana u dan imamo nove registrovane slučajeve morbila. Juče se pojavila informacija da su malim boginjama zaraženi majka i sin, dečak od 4 godine, a zatim je popodne stigla još jedna potvrda o potvrđenim malim boginjama, takođe kod dečaka od 4 godine.

Prema trenutno dostupnim informacijama, zaključno sa ovim od poslednjim od jutros, to je jedanaesti slučaj malih boginja u Beogradu od 6. februara. "U najskorijem vremenu će se verovatno steći uslovi da se prijavi epidemija za teritoriju grada", rekla je juče dr Ivana Begović Lazarević iz Gradskog zavoda za javno zdravlje komentarišući jučerašnje slučajeve za "Blic TV".

BONUS VIDEO:

MAJMUNSKE BOGINJE NISU RAZLOG ZA PANIKU! Stojanović upozorava: Kovid je još uvek tu, posle leta i odmora MOGUĆE NOVE MERE? Kurir televizija

 (Blic/MONDO/J.D.)