Moler Željko Šutuljić iz Ljiga, došao je na ideju da okreči zidove u sobama na ginekologiji KBC Zvezdara, ali svoj cilj ipak neće moći da sprovede u delo. On je svoje usluge ponudio bolnici na Zvezdari, sve je bilo dogovoreno još pre 20 dana, ali je Željka na kraju sačekalo neprijatno iznenađenje.

"Sve je bilo dogovoreno 6. februara usmeno. Napravio sam i raspored sebi za mart, da mi 7 dana od petka 8. marta, kada je trebalo da počne renoviranje, bude slobodno. Onda su mi iz bolnice rekli da im pošaljem mejl posle Sretenja, što sam i uradio, a odgovor sam dobio juče. Rečeno mi je da imaju svoje, interne planove, i da moja ideja mora da se odloži", priča sagovornik.

Kako kaže, nije mu rečeno do kada.

"Osećam se razočarano jer je sve sada stopirano. Sredstva su bila obezbeđena, sve je bilo spremno. Javila su se i dva momka da ponude besplatno svoje usluge - jedan električar i jedan serviser klima, koji je izrazio želju da ugradi dve polovne klime", navodi Šutuljić.

Zbog odgovora bolnice, Željko je odmah pozvao firme koje su želele da pomognu, kako bi otkazao materijal.

"Sve je bilo iz najbolje namere, zvali su me ljudi iz celog sveta da doniraju šta je potrebno, i novac su nudili, ali sam to odbio. Rekao sam da samo donacije u vidu materijala dolaze u obzir. Hteli smo da doniramo i posteljinu i noćne ormare", kaže moler.

Rina Moler Željko

"Molimo vas za razumevanje, da za sada odložimo"

U mejlu koji su iz KBC Zvezdara poslali Željku, stoji:

"Izuzetna nam je čast kada zadovoljni pacijenti ili članovi porodice prepoznaju stručnost i trud našeg osoblja kao što je to bio slučaj sa Vašom suprugom i Vama".

Iz bolnice dodaju:

"U ovom trenutku, s obzirom na interne planove Ustanove i kontinuiranog ulaganja resornog ministarstva i Vlade Republike Srbije za zalaganjem u porodilišta, molimo Vas za razumevanje da za sada odložimo Vaše usluge, pa nakon planiranih ulaganja i određen rekonstrukcije koja je planirana na samoj zgradi (u toku su radovi i na fasadi u Preševskoj 31) budemo slobodni da Vas kontaktiramo, a Vi u skladu sa Vašim obavezama realizujte Vašu ideju".

moler Željko  (2).jpg
Željkoarta instagram 

"Idemo dalje"

Šutuljić se oglasio i na društvenim mrežama, gde se zahvalio svima koji su ga podržali.

"Želeo bih da vam se svima zahvalim. Svima koji su me danima zvali i nudili razne vrste pomoći. Od toga da dođete i pomognete u toku samih radova, preko donacije u materijalu, do ponuda da šaljete novac, što nikako nije bila opcija", rekao je.

Moler poručuje da neće stati, i da će pokušati da pomogne nekoj drugoj ustanovi, uz reči "Idemo dalje".

Bonus video:

Krečenje zidova Tiktok/the_avantgarde

(Blic, Mondo, I.L.)