Slušaj vest

Opšte je poznato da Srbi najčešće letuju u Crnoj Gori, bilo zbog blizine ili pristupačnih cena. Uglavnom se odlučuju na putovanje sopstvenim automobilom jer se više isplati, ali ima i onih koji ipak kupe avio-karte ili ipak krenu na put autobusom.

MONDO je proverio kako se kreću cene smeštaja u sezoni, kao i kakve su ponude agencija. Jedna od ponuda koju nudi turistička agencija jeste hotel sa četiri zvezdice i čija je cena 29 evra po danu po osobi tako da bi vas za 10 dana smeštaj izašao 290 evra. Ova cena važi za putovanje van sezone, a u sezoni hotel košta 60 evra po osobi, po danu. Hotel se nalazi u Sutomoru, poseduje otvoreni bazen i teretanu. Korišćenje plaže, suncobrana i ležaljki je besplatno. 

Ista agencija nudi i apartmane u mestu Dobre Vode koji su ocenjeni sa tri zvezdice i cena je 35 evra po osobi po danu. Pošto je to hotel apartmanskog tipa, u ovu cenu je uključen i polupansion. Ova cena važi za jul i avgust mesec.

U hotelu u Budvi deset dana košta 1.264 evra u avgustu mesecu. Cena je za dve osobe. Hotel je sa tri zvezdice, a u cenu je uključena polupansionska usluga. Sve ove usluge su bez uključenog prevoza. Cene su još više u hotelima sa četiri i pet zvezdica, pa se kreću od 1.400 evra, pa sve do 2.760 evra za dvoje. Uključeni su noćenje i doručak u ovu cenu. 

U Bečićima su cene malo niže, pa ćete smeštaj za dvoje, deset dana u julu mesecu platiti 900 evra u hotelu sa tri zvezdice. U cenu je uračunat i doručak. U Rafailovićima je cena malo viša, tako da ćete za hotel sa tri zvezdice platiti 1.200 evra za 10 dana. 

Što se tiče privatnih smeštaja, jako je teško naći smeštaj blizu centra i plaže za "pristojne pare". Mi smo na poznatoj stranici za izdavanje apartmana gledali kako se kreću cene apartmana u Herceg Novom u avgustu. Apartman čija je cena najpristupačnija jeste 350 evra za 10 dana. Nalazi se na kilometar od plaže i osam kilometara od centra. 

Drugi apartman koji je takođe pristupačan sa cenom nalazi se na 3km od centra i košta 377 evra za 10 dana. U Sutomoru je cena za 10 dana za apartman na plaži 350 evra i nalazi se na 300 metara od centra. Što se tiče smeštaja u Tivtu, najjeftiniji smeštaj, a da je blizu mora košta 600 evra. U pitanju je apartman i nalazi se na 700 metara od centra.

Za 320 evra 10 dana možete da provedete u apartmanu u Čanju. Nalazi se na 650 metara od plaže i 700 metara od centra. U sve ovo nije uračunat prevoz, kao ni hrana koju morate sami da obezbedite.

U odvojenom tekstu možete da pročitate kako se kreću cene na crnogorskim plažama.

BONUS VIDEO:

TikTok/montenegrinbeauty Crna Gora

 (MONDO/J.D.)